Iværksætteri: Friskole-ildsjæl har set frem til denne mandag

10. august 2015 Uddannelse

Lone Hauch Jepsen er en af ildsjælene bag Sønderborg Friskole, der mandag tager imod det allerførste hold elever. Mange månederes hårdt arbejde ser ud til at have båret frugt og det får Lone Hauch Jepsen til at tænke på det lange tilløb fra en idé og så frem til at sige : “Velkommen kære børn”.

Lone Hauch Jepsen og Irene Reinkvist er to af ildsjælene bag Sønderborg Friskole, som mandag byder eleverne velkommen.

Lone Hauch Jepsen og Irene Reinkvist er to af ildsjælene bag Sønderborg Friskole, som mandag byder eleverne velkommen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lone Hauch Jepsen skriver:

Om man kan sætte fyldestgørende tillægsord på den proces det er at gøre drøm til virkelighed, vil jeg lade poeterne afgøre.

Jeg for min del, har det seneste halvandet år været på en rejse udi iværksætteri, som har givet mig den største gave man kan forestille sig.

Ideen, der startede med en overbevisning om at børn lærer bedst, når de har lyst, har igennem det seneste år været drivkraften, og nu er der en skole, ikke blot under regnbuen, men på Voldgade 3 i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er et nytænkende og alternativt værdigrundlag. Der er en forældrekreds, en leder og et begejstret lærerteam, som tror på idéen.

Den projektorienterede undervisningsform, som bygger på at børn gennem oplevelse og inspiration, finder deres eget råmateriale at arbejde udfra, er dét, som lærerne har til hensigt skal være omdrejningspunktet. Herved bliver børnene ved med at bevare lysten til læring.

Mandag morgen synger vi vores helt egen friskolesang, mens flaget hejses, og byder velkommen til alle børn og forældre.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg ved at jeg bliver rørt, men det er blot fordi jeg synes, at det hele har været så usandsynligt stort.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. juni 2021 Politik, Sønderborg

Vores Sønderborg, SKAAL og Heidi’s Bierbar søger støtte til musikdag

23. juni 2021 Politik

Sønderborg Kommune har den 15. juni modtaget en ansøgning fra Vores Sønderborg, Radio Globus, SKAAL, Heidi’s Bierbar med flere. Der ansøges om 125-150.000 kr. til at holde et musikalsk arrangement på Rådhustorvet i Sønderborg lørdag den 11. september klokken 10-24, dagen inden Royal Run. Pengene skal gå til booking af lokale og kendte bands, der […]

Læs mere...