Jan Prokopek krydser fingre for at Venstre ikke sparer revalidering væk

2. september 2016 Politik

Jan Prokopek, der er formand for byrådets arbejdsmarkedsudvalg, er meget spændt på, om det lykkes for Venstre-regeringen at få stoppet for jobcentrenes revalideringsforløb, som er et virkeligt godt redskab, der betyder, at mennesker kan omskoles til andre job end dem, som de af en eller anden grund ikke længere magter.

“Der er sosu-assistenter, som får dårlig ryg og nogle af dem kan for eksempel hjælpes gennem en kontoruddannelse. Der er skraldemænd, der også får dårlig ryg og her kan et par stykker måske blive fysioterapeuter – og en arbejdsskadet fysioterapet kan måske blive hjulpet gennem en lægeuddannelse”, siger Jan Prokopek, der videre fortæller, at et enigt byråd har sat rigtigt mange penge af til netop revalidering.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi vil gerne betale for revalideringsforløb, fordi revalidering virker for det enkelte menneske og når over halvdelen af dem, der er på revalidering faktisk får et arbejde, så er der også god økonomi i det”, siger Jan Prokopek til SønderborgNYT.

Dyrt og effektivt

Han er slet ikke i tvivl om, at Venstre vil af med ordningen og det er der en meget enkel forklaring på:

“Det er en dyr ordning, men det er alligevel vigtigt at beholde den, fordi den forandrer sygdomsramte og skadede menneskers muligheder og liv. Og så er mennesker, der trives, jo billigere i drift. De skal ikke hele tiden til læge og andre grene af behandlerverdenen”, siger Jan Prokopek. Måske kan det i sidste ende blive rigtigt dyrt at stoppe revalideringsforløbene.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Hvis revalideringsmuligheden skal spares væk, så er der kun ressourceforløb tilbage og det er noget helt andet”, siger Jan Prokopek. Hertil kommer, at flere sygemeldte lander på kontanthjælp – og er de gift eller har hus, så skal de have en offentlig ydelse på 0 kroner. Det giver en social deroute af dimensioner i mange familier.

“Så jeg håber ikke, at Venstre får held med at fjerne den mulighed, der gør mange arbejdsskadede og sygdomsramte selvforsørgende”, siger Jan Prokopek og skynder sig at sige, at Jobcenter igen har sendt mange millioner kroner tilbage i kassen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Så vi bruger pengene fornuftigt og vi sprænger ikke budgetterne”, siger han.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. marts 2023 Samfund, Sønderborg

Tre ‘sommer-lukkeperioder’ i spil på Søndre Havnegade

22. marts 2023 Samfund

Forvaltningen beder – som en del af en høring – Ældrerådet tage stilling til tre forslag til fremtidige lukkeperioder på Søndre Havnegade: Lukkeperiode 1. juni-1. september Sønder Havnegades lukning forlænges med én måned, hvorved vil den tidlige turisme i juni måned tilgodeses. Borgernes kørsel til og fra arbejde og bolig vil blive berørt i højere […]

Læs mere...