Japanske gæster vil finde energi-løsninger

29. april 2013 Erhverv

Sønderborg får mandag besøg af en erhvervs- og universitetsdelegation fra Japan, som gæster byen for at lære mere om Sønderborgs store klimarigtige energi-omstilling. Japan har også stor fokus på klimavenlig omstilling efter beslutningen om udfasning af landets atomkraftanlæg.

Besøget starter med Sonderborg Energy Tour med fokus på fremtidens intelligente energisystem med bl.a. ZERO+ huset, intelligente varmepumper i Hørup, vindmøllerne i Mintebjerg, geotermi og grøn fjernvarme. På rundturen besøger gæsterne også Danfoss, hvor Jørgen Mads Clausen og Anders Troi, SmartGrid director, fortæller gæsterne om smart energi og smarte Danfoss-løsninger. På Alsion mødes gæsterne bl.a. med Lean Energy Cluster, ProjectZero og forskere fra SDU.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2023 112, Sønderborg

Mindre brand i en kompostbunke

24. september 2023 112

Søndag – kort efter middag – kørte Ullerup Frivillige Brandværn til en mindre brand på Gl. Landevej i Vester Sottrup. “Her var der en, som havde smidt noget aske fra pillefyret ud i kompostbunken og så gik der ild i den”, siger indsatsleder Henrik Jacobsen fra Beredskab Sønderborg til SønderborgNYT. “Det er meget vigtigt, at […]

Læs mere...