Jens Lycke Wind: Derfor skal skoleelever i erhvervspraktik

25. oktober 2019 Uddannelse

Af Jens Brunsgaard Clausen, erhvervspraktikant:

I den her tid er der mange elever, der er i erhvervspraktik. Mange af dem spørger sig selv om, hvor vidt det er nødvendigt med praktikpladser i 9. klasse. Heldigvis kan UU-vejleder Jens Lycke Wind give en afklaring på praktikpladsernes funktion og nødvendighed.

“De unge skal prøve et rigtigt arbejde”, siger Jens Lycke Wind til SønderborgNYT.

“De unge skal ud i praktik for at mærke, hvordan det er at have et arbejde med ansvar og få fornemmelse for, hvordan det er at arbejde sammen med en kollega. Det giver mening at komme ud og prøve sine ambitioner af og se om man bryder sig om jobbet, inden man vælger en ungdomsuddannelse”.

Nogle gange kan det være svært at finde den praktikplads, man virkelig gerne vil prøve og forskellige forhindringer såsom tavshedspligt og nødvendigheden af længere uddannelse kan stå i vejen. Der er næppe nogen, der kommer i praktik som for eksempel tandlæge.

Praktikforløbs hyppighed og placering i året er skoleafhængigt. Nogle skoler gør det valgfrit for elever, om de vil i praktik og ved andre er det obligatorisk. Der er kun en skole i Sønderborg kommune, der ikke har praktikforløb.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tidligere har det været UU-vejlederne, der finder en praktikplads til de unge, men nu er det dem selv, der skal finde den. Man skal jo også selv finde sig et arbejde, når man er færdiguddannet, så det er måske bedst, at det fungerer sådan.

Når man så er ude i praktik, så er der forskel på hvor meget eleven får lov til at lave alt efter, hvordan arbejdsgiveren vælger at planlægge forløbet.

“Langt de fleste arbejdsgivere har forberedt praktikforløbene” siger Jens Lycke Wind.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nogle gang synes erhvervspraktikanter, at det, som de laver, er kedeligt. Men det er slet ikke negativt:

“De unge skal skal også opleve det monotone i arbejdet”, siger UU-vejlederen og tilføjer:

“Så mærker man også det virkelige i det arbejde, man er i praktik ved. Der er mange spændende job, men det er jo ikke alt i de spændende job, der er lige interessant”.

 

 

 

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. november 2022 Politik, Sønderborg

Lokalplanen for Nørager blev vedtaget af et flertal i Byrådet

30. november 2022 Politik

Boligområdet Nørager skal forandres og det skyldes ghettoloven og på onsdagens byrådsmøde godkendte et flertal i Byrådet den lokalplan, som skal til, inden der kan bygges nye boliger i området. Asger Romme Andersen fra Enhedslisten stemte imod, fordi han synes, det giver rigtig god mening at vente og se, hvad EU-domstolen siger til regeringens ghettolov. […]

Læs mere...