Jens Møller: Opråb til sløve, tykke mænd

14. november 2017 Sundeved Skrevet af: Ole Kæhler

Jens Møller skriver:

Når man bevæger sig ned gennem gågaden i Sønderborg, ja måske egentlig de fleste gågader i det sønderjyske, ser man flere og flere midaldrende ’rigtige’ mænd, med store ølmaver, let hængende røv i Wrangler-bukserne, stadigt tyndere arme og en sløv langsom gang uden alt for store skridt.

De ser meget tilfredse ud, nuvel, de fleste af dem går jo også ved siden af en flot dame, en dame der altid gør noget ud af sig selv, med pæn makeup, aftale booket ved frisøren de næste seks måneder frem og som slider og slæber på spinningcyklen indtil flere gange om ugen for at holde formen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jens Møller.

Der ved siden af går så en partner, som det jo nok ikke helt er gået op for, at han ikke længere er 25, og derfor ikke længere kan behandle sin krop derefter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvad siger spejlet?

Han har slet ikke opdaget hvordan baderingen bare vokser og vokser, hvordan halsen langsomt er begyndt at gå i ét med hage og skuldre og hvordan svajet i ryggen bare bliver mere og mere voldsom i takt med at maven smutter fremover.

Hvornår var det at det bare blev i orden sådan at lade stå til?

Er vi Vikinger eller sløve øldrikkende, bøf bearnaise spisende, storrygende, rødvins monstre?

Vil vi hellere bare spise ’all you can eat’ buffet, skidt med hvad der ellers er af lækre tilbud i området?

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvad er der dog sket med de hårdtarbejdende sejlivede sønderjyder?

Er vi blevet for dovne eller hvad?

Var det ikke på tide med et opråb og gøre det cool at se godt ud igen, måske endda til at gøre lidt ud af sig selv, komme lidt til frisøren og ikke lade skæget stå for længe?

Vi kunne jo starte med at bevæge os lidt og få trænet de arme op igen, så damerne igen kigger på os med de øjne de gjorde da vi var yngre, velfriserede og med bukser der strammede de rigtige steder?

Artiklen fortsætter under annoncen

Tab dig i julen

Ikke nok med at der nok ville ske lidt mere i soveværelset, men måske der også kunne ske noget med sundheden?

Rigtig meget forskning viser jo netop, at der med helt basale små ændringer i kost og motion, kan der ske helt ufattelige forbedringer i ens helbred.

Så lad os da nu for pokker komme op af sofaen, spare lidt på smørret og komme lidt i gang med at pleje vores sundhed og udseende, så vi igen kan vende tilbage til vores stolte sønderjyske rødder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Måske endnu bedre: Hvad med at tabe sig lidt i juletiden i stedet for at tage på?

Bare lidt stof til eftertanke!

24. juli 2024 Kultur, Sønderborg

Historisk ringridning med tilskuerne tæt på ryttere og heste

24. juli 2024 Kultur

Tirsdag eftermiddag var ryttere fra familien Nicolaisen og familien Petersen var klar ved galgerne til den historiske ringridning ved Sønderborg Slot – og Ringriderfestens Heroldere både blæste i deres horn og slog på tromme. Rytterne og herolderne var klædt i flotte dragte fra en svunden tid, så ingen var i tvivl om, at det var […]

Læs mere...