Joan Haugaard Jensen starter økologisk naturdagpleje i Kværs

20. maj 2015 Gråsten

Joan Haugaard Jensen er klar til at tage imod dagplejebørn i sin nye økologiske naturdagpleje på Kværsløkke 14 i

Naturdagplejen råder selv over 3,7 ha natur.

Naturdagplejen råder selv over 3,7 ha natur.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kværs. Og det ligger urokkeligt fast, at der er masser af plads. Så meget at børnene kan komme ud i naturen og hente oplevelser ved den lille sø, plantekasserne og også komme længere ud i det grønne. Endda uden at forlade matriklen som er på 3,7 ha. Der er eng og marker – og der kommer ænder og rådyr forbi.

Joan Haugaard Jensen er klar til at lege.

Joan Haugaard Jensen er klar til at lege.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Forhaven og baghaven er hegnet ind, så vi kan være der det meste af tiden. Men det er da pragtfuld at kunne tilbyde udflugter på vores egen grund. Og oven i købet i naturskønne omgivelser”, siger Joan Haugaard Jensen til SønderborgNyt.

Og heldigvis kan hun lade børnene kravle og gå i det grønne.

“Vi går meget op i økologi, så der er ikke sprøjtet med noget som helst og alt, hvad vi køber ind er også økologisk”, siger dagplejeren. For hende er økologi alt det, som vi kan gøre for at passe på os selv.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Økologi er meget mere end Greenpeace. Det er også at undgå giftstoffer og andre skadelige ting i vores hverdag”, siger hun. Og flere og flere er opmærksomme på, at man skal være påpasselig med, hvad man hiver op fra kølediskene i supermarkederne.

“Det får mig til at huske på at sige, at jeg selvfølgelig er klar med morgenmad til børnene, når de kommer og jeg sørger også for bleer”

Tysk og engelskIMG_7580

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg vil også meget gerne tage imod børn fra hjem, hvor der tales tysk eller engelsk. Jeg taler rigtigt godt tysk og så har jeg være au pair i USA i mine unge dage”, siger Joan Haugaard Jensen. Hvis små børn er kede af det, så er det jo bedst, at man kan gøre sig forståelig på det sprog, som de bedst kender.

Joan Haugaard Jensen har plads til fem børn, men vil helst bare have fire.

Foto: Joan Haugaard Jensen

Foto: Joan Haugaard Jensen

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg mener, at fire børn er det antal, der gør, at jeg har tid til at være omkring hver enkelt af dem – og bedre give dem oplevelser på den store grund, hvor der skal leges med træstubbe og alt muligt andet, som er i naturen”, siger Joan Haugaard Jensen og tilføjer, at hjemmet er WIFI-frit.

“Så hos mig udstyres små børn ikke med en Ipad og bliver sat til at lægge online-puslespil”

Joan Haugaard Jensen er på vej med sin hjemmeside, der snart også skal bruges som forældreintra. Her finder du også telefonnummer og mailadresse, så du kan få dit barn meldt til hos en dagplejer, der tænker og handler økologisk.

billede

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. juni 2021 Uddannelse, Sønderborg

EUX Business-eleverne får huer på i disse dage

22. juni 2021 Uddannelse

I disse dage afslutter eleverne på EUX Business deres uddannelse. I vandrehallen på Business College Syd står familie og venner klar med hue, blomster og champagne, når den sidste eksamen er overstået. Maria Overgaard Jørgensen og Lasse Boes-Weber afsluttede begge uddannelsen med at gå til mundtlig eksamen i dansk. ”Jeg trak kortfilm som emne. Det […]

Læs mere...