Jobcenter er begyndt at matche ledige mennesker med ledige job

2. november 2020 Erhverv

Formanden for Byrådets Arbejdsmarkedsudvalg, Jan Prokopek, har bedt Jobcenter sætte fokus på at hjælpe ledige i arbejde, hvor det tidligere handlede om at ‘aktivere og motivere’. Og udvalgsformandens målsætning er, at lokale virksomheder som en selvfølge ringer til Jobcenter, når de mangler medarbejdere.

Og det er der en del virksomheder, der er begyndt at gøre. Blandt dem er Flex Rengøring.

“Jobcenter kender vores virksomhed og de ved, hvad det er, vi forventer af vores kommende medarbejdere og det er en stor fordel”, siger Jan Dahnke, som har Flex Rengøring i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Når vi ser de ansøgninger, som ledige sender os, så ser vi også, at Jobcenter har lavet et glimrende forarbejde, så vi ikke skal bruge tid på at se, om der i ansøgerfeltet er en enkelt eller to, der har det, som vi skal bruge”, siger Jan Dahnke til SønderborgNYT.

Han anbefaler varmt, at andre også finder deres nye medarbejdere gennem Jobcenter.

Jobcenter på rette spor

Jobcenter har ansat Lasse Sønderup som leder i afdelingen Job og Virksomhed og hans opgave er at lave et skifte, så Jobcenter prøver at matche ledige med de behov, der er i de lokale virksomheder.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Målet er, at vi bliver virksomhedernes første valg, når de mangler arbejdskraft”, siger Lasse Sønderup til SønderborgNYT. Metoden er at klæde ledige på, så de kan søge jobbene.

Tidligere så Jobcentret det som sin opgave at aktivere og motivere ledige.

“Hvis vi bliver rigtigt gode til at matche ledige med de forskellige job, så er jeg ikke i tvivl om, at virksomhederne også vil bruge os”, siger afdelingslederen.

Tæt på lokale virksomheder

Jobcenter har seks virksomhedskonsulenter, der er i tæt kontakt med en lang række virksomheder.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og når en virksomhed mangler en medarbejder, så giver virksomhedskonsulenten beskeden videre til vores rekrutteringsmedarbejdere, som finder ledige, der kan matche jobbet”, siger Lasse Sønderup.

Slipper for besvær

Hvis en virksomhed rykker en jobannonce ind i en avis, så skal en HR-medarbejder bruge tid på at læse alle ansøgningerne og plukke en række ud, som så skal til samtale, inden der måske findes en kvalificeret, som kan ansættes.

“I Jobcenter sørger vi for, at virksomheden får nogle få ansøgninger, som kommer fra ledige, der har de kvalifikationer, der skal til”, siger Lasse Sønderup.

Artiklen fortsætter under annoncen

Altså sparer virksomhederne annoncekroner og en masse tid.

Akademiet gør det rigtige

I Jobcentrets afdeling i Perlegade, Job og Uddannelses Akademiet, går det strygende med at koble ledige og virksomheder sammen.

Det skal dog nævnes, at det er de såkaldt nyledige, som det drejer sig om.

“Gennem indsatsen for de nyledige høster vi nogle erfaringer, som vi kan bruge, når de øvrige grupper af ledige skal hjælpes videre”, siger Lasse Sønderup.

Hans målsætning for Jobcenter er, at det skal blive et sted, hvor man gør andre glade.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og andre er ledige borgere, virksomheder og kommunen”, siger han.

Læs også: Deltagerne siver heldigvis ud fra Job- og Uddannelsesakademiet

Skrevet af: Ole [email protected]
9. december 2023 Politik, Sønderborg

Økonomiudvalget skal tage stilling til Kommuneplan 2023 – 2035

9. december 2023 Politik

På onsdag skal Økonomiudvalget debattere og beslutte at godkende eller stemme imod Kommuneplanen, som rækker helt frem til 2035. Økonomiudvalget har tidligere besluttet at 14 perspektivområder til solceller og vindmøller skrives i Kommuneplan 2023-2035. På basis af drøftelser på temamøde fremlægger forvaltningen forslag til principper for vedvarende energiprojekter, VE-projekter – og dem skal Økonomiudvalget også […]

Læs mere...
>