Jobcenter er klar til at hjælpe med 225-timersreglen og kontanthjælpsloftet

15. september 2016 Uddannelse

Onsdag har Arbejdsmarkedsudvalget haft en længere snak om 225-timersreglen og det nye kontanthjælpsloft, som vil ramme adskillige sønderborgensere temmeligt hårdt.

“Vi har set på antallet af kontanthjælpsmodtagere i juli og fundet frem til 1043, der kan bliver ramt af 225-timersreglen”, siger udvalgsformand Jan Prokopek til SønderborgNYT.

Enlige kan miste 1000 kroner om måneden og samboende mister den ene indtægt.

“Det er klart, at man i Jobcentret vil gøre noget for at hjælpe disse mennesker. Og vi kan for eksempel finde flere dag-til-dag-job, så der kan samles 225 arbejdstimer sammen”, siger Jan Prokopek.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jobcenter vil også undersøge andre muligheder.

Hovedet mod loftet

Ikke nok med at en række kontanthjælpsmodtagere er rendt ind i et krav om 225 timers arbejde. Der er også indført et kontanthjælpsloft, der gælder for det samlede beløb i offentlige ydelser.

Jan Prokopek fortæller, at det skønnes, der er 180 mennesker i risikozonen.

“Men det reelle tal kender vi ikke før en gang i oktober. Det er nemlig Udbetaling Danmark, der sidder og regner”, siger han.

Sønderborg Kommune er klar med økonomisk rådgivning og vil også være behjælpelig med at finde billigere bolig til de, der bliver ramt. Ordet gældssanering kommer også på banen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg vil ikke se en børnefamilie blive sat på gaden”, siger Jan Prokopek.

Syge på kontanthjælp

Der er syge mennesker, som er på kontanthjælp – og nu har Beskæftigelsesministeren sagt, at sådan skal det ikke være.

“Så vi går i gang med at gennemgå de enkelte sager for at se, hvem der skal indstilles til pension, flexjob eller måske ressourceforløb”, siger Jan Prokopek. Det er ikke umuligt, at kommunens udgifter til førtidspensioner og flexjob stiger.

“Men så falder udgifterne til kontanthjælp”, siger udvalgsformanden.

Artiklen fortsætter under annoncen

En lang række mennesker går derhjemme og hæver flexydelse, fordi der ikke er flexjob.

“Her sker der to ting. Vi vil have ansat flere flexjobbere i kommunen og så skal Jobcenter være meget bedre til at udbrede kendskabet til flexjobbere til lokale virksomheder”, siger Jan Prokopek.

Altså er de udsigt til, at der er hjælp at hente.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. maj 2022 Erhverv, Sydals

Ved Lysabild bygges der en solcellepark som tager hensyn til biodiversiteten

25. maj 2022 Erhverv

Nordic Solar vil have mere fokus på biodiversitet i solparker. Den danske solenergivirksomhed tog forleden første skridt til en ny stor solpark på Als og den er udviklet med et særligt hensyn til biodiversitet i området på og omkring parken. Borgmester Erik Lauritzen, biodiversitetskonsulenter og Nordic Solar tog første spadestik til biodiversitetsprojektet for den nye […]

Læs mere...