Jobcenter: Flere er kommet i fleksjob

15. august 2015 Sundeved

Der kommet flere fleksjob til Sønderborg Kommune, og det er resultatet af et skærpet fokus på området. Det har været skærpet siden 2013, hvor en reform på blandt andet fleksjobområdet trådte i kraft og også arbejdsmarkedsudvalget i Sønderborg Kommune har fokuseret på etableringen af flere fleksjobs.

Det er især fleksjob på få timer, der har været omdrejningspunktet for fokusset, og det har båret frugt.    jobcenter

Artiklen fortsætter under annoncen

Det betyder, at der siden 2013 er blevet etableret 549 fleksjob, som i alt 455 borgere har opnået ansættelse ved.

52 af disse jobs er skabt på baggrund af den kommunale fleksjobpulje, og ser man bort fra disse 52 jobs, er 79 procent af fleksjobbene blevet etableret på private arbejdspladser. Samtidig er 2/3 af ansættelserne er sket i forlængelse af en virksomhedspraktik.

“Det er meget positivt, at der i kommunen er oprettet mange nye fleksjob. Et fleksjob kan være en mulig indgang til et arbejdsmarked, der ellers ville være lukket land for borgeren. Vi er også løbende blevet klogere og ved nu mere om, hvad der virker. Det vil vi selvfølgelig udnytte i det fremtidige arbejde”, siger næstformand for arbejdsmarkedsudvalget Petter Astrup i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Et af tiltagene, som man satte i gang tilbage i 2013, var at etablere og ansætte fleksjobambassadører, ligesom at arbejdsmarkedsudvalget har prioriteret at tilføje ekstra midler til en fleksjobpulje.

En særskilt virksomhedskampagne med 100 besøg kommer i slutningen af august og målet er 50 nye private og 15 nye offentlige fleksjob. Man vil blandt andet arbejde målrettet henover de næste år med at skabe sæsonbetingede fleksjobs inden for service- og turismeområdet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk