Jobparathed: Bo i Nordborg og søg job i Bogense

17. juni 2016 REGIONALT

Fremover skal arbejdsløse være villige til at tage job i hele Danmark. Det vil i yderste konsekvens betyde, at en arbejdsløs industritekniker på Lolland skal tage et ledigt job på en maskinfabrik i Nordjylland. Sådan bliver det, hvis det står til regeringen.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

Det bekræftes ifølge Ugebrevet A4 af flere kilder tæt på treparts-forhandlingerne, hvor regering, arbejdsgivere og fagbevægelse sammen skal finde løsninger på arbejdsmarkedets problemer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tommelfingerreglen for arbejdsløse er i dag, at de for at bevare retten til dagpenge eller kontanthjælp skal være villige til at tage job, som indebærer daglig transport op til tre timer med bus, tog eller anden offentlig transport.

“Med forslaget vil regeringen fjerne en hver form for rimeligheds-betragtning i forhold til begrebet om, at ledige skal stå til rådighed”, siger FOA-formand Dennis Kristensen, og fortsætter:

“Man skal eksempelvis som ledig på Lolland tage et job i Skagen. Det uanset, at det kan betyde, at ægtefællen siger sit job op og flytter med til Skagen for så et halvt år efter begge to at stå og være arbejdsløse i Skagen”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk