Jørn Thrane: Rehabiliteringsteamets støtte giver mig ro i sindet

7. oktober 2016 Uddannelse
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Det var en lettet Jørn Thrane, der torsdag gik fra Jobcenter efter endnu et møde med Rehabilteringsteamet, der ville gennemgå hans sag ud fra endnu en lægeudtalelse og foreslå, hvad der videre skal ske.

Jørn Thrane har for første gang oplevet at gå lettet fra et møde hos kommunen.

Jørn Thrane har for første gang oplevet at gå lettet fra et møde hos kommunen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Efter det sidste møde havde en medarbejder skrevet ind i papirerne, at han havde set mig i baggrunden i et indslag på tv, hvor jeg så frisk ud og så havde han skrevet, at mit frivillige, sociale arbejde viste, at jeg var klar til at arbejde, så jeg var noget bekymret inden torsdagens møde”, siger Jørn Thrane til SønderborgNYT.

På mødet med teamet blev hans sag gennemgået kort og klart, hvorefter en læge udtalte sig på baggrund af en splinterny lægeudtalelse fra en ekspert. Jørn Thrane har dårlig ryg og kroniske smerter.

Artiklen fortsætter under annoncen

“I udtalelsen står der, at lidelsen er kronisk og at der ikke er nogen rest-arbejdsevne tilbage. Mere er der ikke at sige til det”, lød det fra lægen. Der blev talt lidt om smertebehandling, men det ændrer ikke arbejdsevnen.

Jørn Thrane søgte efter det seneste møde førtidspension på det foreliggende grundlag, men nu kommer den nye lægeudtalelse og Rehabiliteringsteamets anbefaling til førtidspension med i ansøgningen.

Lettet mand

“Jeg må indrømme, jeg frygtede det værste, men torsdagens møde var meget sagligt og klart, så jeg er lettet”, siger Jørn Thrane. Dét, at udfaldet blev opbakning til pensionsansøgningen, får det psykiske pres, som mange måneder med bekymringer giver, til at lette.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg ved godt, jeg ikke får det fysisk bedre af at få pension, men det giver mig ro i hovedet, når jeg ikke skal piske rundt i nyttesløse jobprøvninger og rende til alle mulige samtaler”, siger Jørn Thrane. Hertil kommer, at hans økonomi bliver sikret.

Tidligere i forløbet var hans mål et flexjob, men arbejdsprøvninger udelukkede den mulighed.

Se artiklen om, hvordan frivilligt arbejde kan stå i vejen for førtidspension her

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk