Jørgen Mads Clausen modtager Årets Hæderspris

8. november 2018 Erhverv

Jørgen Mads Clausen, Danfoss A/S, modtager Årets Hæderspris 2018 ved kåringen af Årets Ejerleder 2018, der uddeles af PwC, Nykredit og Dansk Erhverv.

Han modtog torsdag prisen for at have skabt et fyrtårn i dansk og internationalt erhvervsliv til inspiration for mange danske ejerledere.

“Hædersprisen går i år til en ejerleder, der står i front for en af Danmarks mest toneangivende virksomheder og som samtidig har en betydende rolle på verdensplan.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kort sagt er der tale om et fyrtårn i dansk og internationalt erhvervsliv til inspiration for mange ejerledere”, sagde Christian F. Jakobsen, partner og direktør i PwC, og ønskede tillykke med prisen.

Juryen fremhæver, at Jørgen Mads Clausen til alle tider har stået ved familieejerskabet, og at han i mere end et årti har stået i spidsen for familievirksomheden, men også er trådt til side, når det har været vurderingen, at andre ledelseskræfter skulle til.

“Brugen af ledelseskræfter uden for familien kom på en helt konkret prøve, da den globale finanskrise tog fart. Dette års hædersprismodtager viste i den forbindelse tillid til den siddende professionelle ledelse, der fik arbejdsro til drive den rigtige krisehåndtering, og virksomheden kom bedre rustet ud af finanskrisen end mange af dens konkurrenter,” sagde Christian F. Jakobsen ifølge en pressemeddelelse fra PwC.

På vej ind i en ny tidsalder

Hædersprismodtageren lægger vægt på virksomhedens værdier og DNA, der for nyligt er blevet nedskrevet bl.a. til brug for nye medarbejderes oplæring. Han er ikke bange for at gå forrest, og farens motto “Kun den, der har arv i fortiden, har ballast ind i fremtiden”, synes at være blandt drivkræfterne for ejerlederens virke, uanset om det gælder udviklingen af familievirksomheden, det lokale samfund eller Danmark og samfundet generelt.

“Hæderprismodtageren har – ud over sin nuværende rolle som bestyrelsesformand i familievirksomheden – gennem flere årtier sat sit tydelige præg på dansk erhvervsliv gennem poster i råd, fonde og bestyrelser, og han tager gerne et sværdslag i den offentlige debat, hvor der især bliver kæmpet for iværksætteri og innovation for at styrke Danmark til fremtiden”, sagde Christian F. Jakobsen.

 

 

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk

Læs også...