Juhls Bolighus: Sådan er trenden indenfor møbler

26. april 2013 Kultur

Fra alverdens tv-skærme og i masser af blade bliver vi gjort opmærksom på, hvilket tøj vi skal købe, hvis vi skal ride med på modebølgen. Men det er ikke alene indenfor tøj, der er trends. Det er der sandelig også, når det handler om, hvilke møbler, som vi udstyrer vores boliger med.

Jørn Juhl sidder godt i en supermoderne sofa fra 1941.

– Det er ligesom tre strenge i tidens trend, siger Jørn Juhl fra Juhls Bolighus i Perlegade. Den ene trend bygger på kontrast og Jørn Juhl forklarer:

Artiklen fortsætter under annoncen

Kontrasten er mellem bordet og stolene.

– Vi har et spisebord, der er lavet af kraftige planker, hvor barken blot er pillet af og så er det slebet en smule, så der bevares et råt og naturligt look, siger Jørn Juhl. Bordet sættes sammen med stole, hvor sædet er støbt i plastic og metalbenene er virkeligt spinkle. De smarte EAMS-stole er tegnet helt tilbage i 1948 og blev udstillet i Museum of Modern Art i New York i forbindelse med en konkurrence.

Artiklen fortsætter under annoncen

Frem til fortiden

En anden streng i møbel-trenden er de gamle klassiske møbler fra ’40-erne og ’50-erne.

– Det kan for eksempel være Finn Juhls “Poeten”, siger Jørn Juhl. Her er der på en eller anden måde tale om retro, hvor 60-70 år gammelt design får endnu en æra.

Poeten er tegnet i 1941, men er igen seneste mode.

Mix nyt og gammelt

– Hvis der en nogen, der falder over for eksempel en skænk af palisander, som de kan købe brugt, så er det om at slå til. Det er absolut in, hvis man kombinerer nyt og gammelt. Det kan være en palisanderskænk, der sættes sammen med en splinterny italiensk sofa, siger Jørn Juhl, der altid er parat til at fortælle om alle de kvalitetsmøbler, der står i udstillingen i Juhls Bolighus.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når Jørn Juhl foreslår, at man køber en skænk af palisander brugt, så er forklaringen ganske enkel:

– Det laves ikke mere og det samme gælder møbler af teaktræ, så de skal findes brugte, siger Jørn Juhl.

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 112, Sønderborg

Frivillige brandmænd blev kaldt til brand i Holm

10. august 2022 112

Onsdag eftermiddag blev der ringet 112 fra Ellehave i Holm, hvor der var ild i en halmpresser. “De frivillige brandmænd fra Nordborg og Svenstrup fik hurtigt slukket ilden og der skete kun mindre materielle skader”, siger indsatsleder Jesper Grau til SønderborgNYT. Han tilføjer, at Havnbjerg Frivillige Brandværn også blev tilkaldt, men de blev ikke sat […]

Læs mere...