Kærligt Talt-happening i Borgen på torsdag

24. november 2017 Uddannelse

Torsdag den 30. november fra kl. 15.30 vil der foran Kvickly i Borgen være en  ’Kærlig Talt’ happening med medarbejdere fra Ungerådgivningen, Huset Kærvej og elever fra forskellige folkeskoler i Sønderborg Kommune.

Der bliver uddelt cupcakes på Kærlig Talt manér.

Formålet med happeningen er at sætte fokus på Kærlig Talt, samt budskabet omkring hvordan vi er overfor hinanden og os selv, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Et trivsels-forløb

Kærlig Talt er et trivselsforløb for klasser i udskolingen.

Det gennemgående fokus i Kærlig Talt er, hvordan man kan håndtere svære følelser og afmagt i de forskellige relationer, man indgår i. Det tema relateres til såvel venne- som kæresterelationer.

Formålet med Kærlig Talt er at udvikle unges evner til at håndtere svære følelser, så de bedre kan bevare trygge relationer til hinanden

Temaerne i Kærlig Talt-undervisningen kan opleves som personlige, og de kan derfor være sårbare at tale om. Derfor har vi valgt at skabe et univers, hvor kendte, jævnaldrende og animationsfilm præsenteres i et talkshow, som eleverne kan tale ud fra.

Eleverne behøver med andre ord ikke at tage udgangspunkt i egne erfaringer, men kan vente med at tale om personlige refleksioner og oplevelser, til de føler sig trygge.

Udover talkshowet indeholder Kærlig Talt en række øvelser, så eleverne ikke kun skal lytte, men også afprøve forskellige redskaber på egen krop for derefter i fællesskab at reflektere over effekten af redskaberne, og hvad de kan bruges til i deres eget liv.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk