Kallehave Stål og Montage får DI Sønderjyllands Initiativpris 2019

22. oktober 2019 Erhverv

Midt i finanskrisen åbnede Jan Kallehave i 2010 Kallehave Stål & Montage. Først som enkeltmandsvirksomhed med på fokus på stålkonstruktioner til byggebranchen. I dag beskæftiger den alsiske virksomhed 40 medarbejdere og omsætter for over 40 millioner kroner. Virksomheden er underleverandør til entreprenører og industri og har specialiseret sig i forarbejdning af rustfrit stål og byggestål til bl.a. altaner, gelændere og trapper.

“Den store opbakning fik Jan Kallehave hverken fra bank eller revisor dengang. Men efter nogen tid måtte begge parter erkende, at de havde taget grundigt fejl af ham. Han havde nemlig sat gang i en succeshistorie. Og sidste kapitel af den historie er så langt fra skrevet endnu”, siger formand for DI Sønderjylland Hans Olling, der til daglig er direktør for Dansk Sintermetal i Haderslev.

Artiklen fortsætter under annoncen

For hurtigt efter etableringen i 2010 begyndte ordrerne at komme, og efter halvandet år fik Jan Kallehave sin første medarbejder. Og tre flere medarbejdere fulgte relativt hurtigt efter.

I november 2013 rykkede firmaet ind på et 300 kvadratmeter stort værksted i Nordborg. Da han godt et år senere flyttede til den nuværende placering, var der 12 mand.

Fra gård til moderne virksomhed
Allerede året efter købte Jan Kallehave en gammel gård i Guderup med fem hektar land, stuehus, stalde og maskinhuse. Størstedelen er nu som forvandlet med moderne kontor, kantine og værksteder med plads til de i dag omkring 40 ansatte.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Man kan vel roligt sige, at virksomhedens leder her har udvist et særligt mod til at gribe nye muligheder på et tidligt tidspunkt. Og det er vel at mærke muligheder, som gør, at virksomheden i dag står bedre rustet til at gribe fremtidens udfordringer”, siger Hans Olling i en pressemeddelelse.

Blandt de mange kunder tæller blandt andre giganter som MT Højgaard, Hoffmann og A. Enggaard. Og blandt opgaverne har været den ny fabriksbygning hos Linak, Kinorama i Borgen, Hotel Alsik plus en masse mere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Planer er der stadig masser af så som en udvidelse på 1.000 kvadratmeter, som er på tegnebrættet. Og sidenhed er selskabet Kallehave Kraner også kommet til.

Det er med andre ord en virksomhed med succes, der fredag den 25. oktober får overrakt DI Sønderjyllands Initiativpris 2019. Prisen bliver uddelt kl. 14.30 hos Kallehave Stål & Montage ApS, Hjortspringvej i Nordborg.

Det er en stolt direktør, der glæder sig til at modtage prisen.

“Det er en stor anerkendelse, og vi kan bruge initiativprisen som en status og en bekræftelse på det, vi laver. Det er gået stærkt for vores virksomhed, og det fortsætter”, siger indehaver og projektleder Jan Kallehave.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og det er en stolt borgmester fra Sønderborg Kommune, der møder op på dagen til overrækkelsen.

“Kallehave Stål & Montage kan absolut beskrives som en succesfuld virksomhed. Sammen med sådan en markant udvikling og vækst hører der også med at kunne følge med hele tiden og skaffe sig nødvendig viden og indsigt til at lede sådan en virksomhed med vokseværk. Og det har de mestret rigtig flot. Det er god grund til at være stolt over at have sådan en virksomhed her i kommunen”, siger borgmester Erik Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fakta:

Kallehave Stål & Montage ApS laver små og store opgaver for private og erhvervskunder i hele landet. Der er 40 ansatte primært smede ansat men også tømrer. Og Als-virksomheden har egen tegnestue. Virksomheden er underleverandør til entreprenører og industri og har specialiseret sig i forarbejdning af rustfrit stål og byggestål til bl.a. altaner, gelændere og trapper. Dagbladet Børsen har et par gange tildelt virksomheden Gazellepriser for vækst i både omsætning produktion, ligesom selskabet har kandideret til flere lokale hæderspriser.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. juni 2021 Kultur, Augustenborg

Trailerkunst på Augustiana

22. juni 2021 Kultur

Under Corona-krisen fik billedhugger Lars Waldemar den idé, at invitere kunstnere til at lave kunst i noget så kunstfjernt som trailere og på den måde skabe en række mobile udendørs kunstværker. ”Ideen om at bruge trailere til kunst er en selvironisk kommentar til forestillingen om Sønderjylland som trailerlandet”, siger Lars Waldemar, der selv stammer fra […]

Læs mere...