Kampagne: Let trykket på speederen og undgå uheld

2. oktober 2013 Uncategorized

I løbet af de seneste år er gennemsnitsfarten dalet på de danske landeveje. Det kan ses på antallet af dødsulykker i trafikken: Vi har aldrig haft så få dræbte og alvorligt tilskadekomne i trafikken som nu.  En stor del af forklaringen er den lavere hastighed.

Adskillige trafikuheld skyldes at nogle kører alt for hurtigt.

Adskillige trafikuheld skyldes at nogle kører alt for hurtigt.

Artiklen fortsætter under annoncen

For at den positive udvikling skal fortsætte, er Sønderborg Kommune gået sammen med Rådet for Sikker Trafik og Q8 i en ny, landsdækkende kampagne, der hedder ”Sænk farten – en lille smule betyder en hel del”.

– Formålet er at minde bilisterne om, at hvis de sænker farten bare en lille smule, så kan det få afgørende betydning for antallet af alvorlige ulykker. Det betyder, at flere vil kunne nå at bremse eller undvige, hvis der sker noget uforudset på vejen, siger ingeniør Astrid Kjærsgaard, afdelingen Veje og Trafik i Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Langs vejene i kommunen vil bilisterne de kommende uger møde skilte, der opfordrer dem til at sænke farten. Desuden kan man møde kampagnens budskaber i en kampagnefilm, der kommer i landsdækkende tv, samt i radiospots, på alle landets Q8-stationer og på sociale medier.

Hvis alle overholdt hastighedsgrænsen på vejene, kunne fire ud af ti trafikdrab undgås, og mange ville ikke komme alvorligt til skade.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk