Kenyanske børn og unge besøger skoler i Sønderborg

22. september 2016 Kultur

Ti børn og unge fra Kenya er på besøg i Danmark i september og oktober. Sammen med danske skolebørn skal de finde veje til ansvarligt forbrug og produktion og på den måde bidrage til en mere bæredygtig udvikling.

Fra den 25. september til den 9. oktober besøger afrikanerne fem skoler i Sønderborg.

De fem skoler er Rinkenæs Skole, Ahlmann-Skolen, Nybøl Skole, Nydamskolen og Fryndesholm Skole. De er to dage på hver skole, og her skal 6. klasserne lave et forløb for de afrikanske gæster, der skal lære noget om dansk kultur og danske levevilkår. På en fælles workshop skal de danske og afrikanske børn udforske FNs verdensmål om ansvarligt forbrug og produktion.

Artiklen fortsætter under annoncen

De danske levevilkår vil helt sikkert stå i stærk kontrast til de forhold, som de afrikanske børn og unge lever under til hverdag i slummen i Nairobi. Her går de i skole og arbejder og i deres fritid træner de i den afrikanske kulturorganisation Nafsi Africa. For de afrikanske børn og unge er kunst og kultur en mulighed for at få selvtillid og en tro på fremtiden i en hverdag, der ellers er præget af fattigdom og misbrugsproblemer.

”Jeg tror, det bliver rigtig spændende for de danske skolelever at arbejde sammen med de dygtige unge mennesker fra Kenya. De kæmper for at dygtiggøre sig inden for dans og musik i håbet om at kæmpe sig ud af slummen og skabe sig et værdigt liv”, siger Erik Lorenzen, formand for børne- og uddannelsesudvalget, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Under opholdet i Sønderborg bor børnene fra Kenya sammen med familier til de danske skolebørn, de arbejder sammen med.

Fredag den 7. oktober kl. 16 er der en offentlig opførelse af TAKATAKA. Det foregår i medborgerhuset Aksen i Sønderborg.

Billetter koster 20 kr. og entreindtægterne går til børnenes skolegang i Kenya.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk