Kira Angel Bastian er Danmarks dygtigste tyskelev

6. maj 2021 Uddannelse
Kira Angel Bastian er landets dygtigste tyskelev
Kira Angel Bastian er landets dygtigste tyskelev

En pokal, en medalje, 1500 kroner og et flot diplom. Det er de fysiske vidnesbyrd på, at Kira Angel Bastian fra Alssundgymnasiet er Danmarks dygtigste tyskelev. Kira Angel Bastian har nemlig netop vundet modersmålskategorien i sprogkonkurrencen International Language Competition, ILC, for ungdomsuddannelser.

Kira Angel Bastian opnåede en klar 1.plads, der blev afgjort på point, i både finalen og den indledende runde. Konkurrencen foregik i år online på gymnasierne, hvor der blev stillet spørgsmål i fire forskellige kategorier inden for sprogområdet: grammatik, ordforråd, lytteforståelse og kultur, skriver Alssundgymnasiet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og hun har da også det tyske helt tæt på, både i familien derhjemme og i den daglige undervisning på AGS, hvor hun undervises af Stefan Klindworth, der også er indfødt tysker.

”Betyder det så, at jeg Danmarks bedste tysker”, spøger Kira Angel Bastian med et glimt i øjet, da hun får overrakt blomster af uddannelsesleder Malene Nielsen foran klassen. Hun er meget glad, men også lidt overrasket over, at det skulle gå så godt.

”Det er da lidt svært at forstå, at jeg ligefrem skulle være den bedste i modersmålskategorien”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men det er lige præcis, hvad hun er – og hun fik endda skarp konkurrence af alle sine klassekammerater, der for første gang nogensinde sad solidt placeret på næsten samtlige bedste placeringer i kategorien.

Faktisk var 8 ud af de 10 topplaceringer besat af AGS-elever.

Alssundgymnasiet har de seneste år arbejdet på at fremme sprogfagene i gymnasiet, hvor International Language Competition er et af mange initiativer, der skal opmuntre elever til at beskæftige sig med sprog igennem en øget interesse og kendskab til fremmede landes kultur, historie og samfundsforhold.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
27. juni 2022 Samfund, Sønderborg

Risiko for skybrud mandag morgen og formiddag

27. juni 2022 Samfund

I det sønderjyske er de første lyn også blevet registreret – og det første skybrud kan være lige på trapperne, skriver TVs Vejret. Et lavtryk med tilhørende koldfront ligger på tværs af landet og giver i de tidlige morgentimer kraftige regnbyger i det jyske. Det giver risiko for kraftige tordenbyger, der kan være med skybrud. […]

Læs mere...