KL: 63 procent af de 18-24-årige ved ikke, hvilket valg der er i november

6. juni 2017 KV2017
Det bliver en stor udfordring at få de 230.000 førstegangsvælgere til at stemme til november, vurderer valgforsker.

Tirsdag den 21. november er der valg til landets 98 kommunalbestyrelser og fem regionsråd.

Men flere end 4 ud af 10 danskere ved ikke, hvilket valg der foregår til november. skriver KL i en pressemeddelelse.

Det viser en måling, som YouGov har foretaget for Momentum blandt et repræsentativt udsnit af befolkningen i perioden 25. april-8. maj, altså mindre end syv måneder før valget finder sted.

Artiklen fortsætter under annoncen

Størst uvidenhed om kommunalvalget findes blandt de 17-24 årige, hvor hele 63 procent ikke ved, hvilket valg det er. Tallene viser, at jo ældre man er, des mere har man styr på valget. Eksempelvis er det kun 18 procent blandt de 65-74 årige, der ikke ved det.

Professor Kasper Møller Hansen, Institut for Statskundskab på Københavns Universitet, vurderer, at den faldende opmærksomhed hænger sammen med, at de forskellige indsatser for at øge valgdeltagelsen ikke er kommet op i gear endnu, samt at et politisk omskifteligt liv på Christiansborg har stjålet opmærksomheden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. december 2022 Sport, Sønderborg

Sønderborg Futsal skal spille mod Hjørring – det gælder topplaceringen i rækken

9. december 2022 Sport

I morgen, lørdag, kl. 14:00 spilles andensidste runde af grundspillet, hvor Sønderborg møder Hjørring på hjemmebane i Humlehøjhallen, og netop de to hold skal fordele første- og andenpladsen mellem sig, hvor Sønderborg fører rækken med to point ned til Hjørring, skriver Sønderborg Futsal. Sønderborg kan med en sejr sikre sig førstepladsen i grundspillet, hvor en […]

Læs mere...