KL: 63 procent af de 18-24-årige ved ikke, hvilket valg der er i november

6. juni 2017 KV2017
Det bliver en stor udfordring at få de 230.000 førstegangsvælgere til at stemme til november, vurderer valgforsker.

Tirsdag den 21. november er der valg til landets 98 kommunalbestyrelser og fem regionsråd.

Men flere end 4 ud af 10 danskere ved ikke, hvilket valg der foregår til november. skriver KL i en pressemeddelelse.

Det viser en måling, som YouGov har foretaget for Momentum blandt et repræsentativt udsnit af befolkningen i perioden 25. april-8. maj, altså mindre end syv måneder før valget finder sted.

Artiklen fortsætter under annoncen

Størst uvidenhed om kommunalvalget findes blandt de 17-24 årige, hvor hele 63 procent ikke ved, hvilket valg det er. Tallene viser, at jo ældre man er, des mere har man styr på valget. Eksempelvis er det kun 18 procent blandt de 65-74 årige, der ikke ved det.

Professor Kasper Møller Hansen, Institut for Statskundskab på Københavns Universitet, vurderer, at den faldende opmærksomhed hænger sammen med, at de forskellige indsatser for at øge valgdeltagelsen ikke er kommet op i gear endnu, samt at et politisk omskifteligt liv på Christiansborg har stjålet opmærksomheden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. juni 2021 Politik, Sønderborg

Frode Sørensen vender tilbage til Byrådet som vikar

24. juni 2021 Politik

Byrådsmedlem Jesper Smaling fra Socialdemokratiet går på barselsorlov fra fredag og frem til den 10. august og så skal der en vikar på banen. Det bliver tidligere formand for Teknik- og Miljøudvalget Frode Sørensen, som skal afløse Jesper Smaling. Inden Frode Sørensen kan kalde sig ‘midlertidigt byrådsmedlem’, skal det siddende Byråd godkende, at han vikarierer. […]

Læs mere...