KL vil have flere penge til kommunerne

8. maj 2018 Politik
I dag, tirsdag, begynder forhandlingerne mellem KL og regeringen om de økonomiske rammer for kommunerne i 2019. KL’s forhandlere går til det første forhandlingsmøde med et klart krav om et løft af både service- og anlægsrammen.

“Kommunerne får flere borgere, og det er vores økonomi nødt til at være gearet til. I 2019 vil vi have cirka 31.000 borgere mere end i år, og befolkningsvæksten er primært i de ældste aldersgrupper, som kommunerne har større udgifter til – og færre indtægter fra. Derfor går vi til økonomiforhandlingerne med et krav om bedre økonomiske rammer”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sådan siger Jacob Bundsgaard, som i marts blev valgt som KL-formand inden han går ind til sit første møde som chefforhandler for KL i de årlige økonomiforhandlinger med regeringen. På den anden side af bordet er topforhandleren finansminister Kristian Jensen.

KL’s hovedkrav er, at kommunerne skal have flere penge til at varetage den borgernære velfærd. Det er nødvendigt, fordi befolkningstallet stiger – og at der ikke mindst kommer flere ældre. Alene fra 2018 vil antallet af borgere mellem 65 og 80 år stige med 13.700, og antallet af borgere over 80 år vil formentlig stige med næsten 8.300, skriver KL i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og i løbet af de næste fem år vil antallet af +80-årige stige med, hvad der svarer til befolkningstallet i en gennemsnitlig kommune.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 Erhverv, Sønderborg

Lasse Sønderup er ny chef for Erhverv og Turisme

7. oktober 2022 Erhverv

Lasse Sønderup kan nu slette konstitueret fra visitkortet og det kan han fordi, han er blevet ansat som chef for Erhverv og Turisme i Sønderborg Kommune fra den 1. oktober. Stillingen har for nylig været slået op, og Lasse Sønderup er valgt blandt ansøgerne til jobbet. Lasse Sønderup blev konstitueret chef for Erhverv og Turisme […]

Læs mere...