Klovnen Charling arbejder imod mobning

17. april 2013 Erhverv

Når man er klædt ud som klovn, så kan man overskride nogle grænser og det gør, at det er lettere at fange børns og voksnes opmærksomhed. Den erfaring har menneskeklovnen Charling fra Sønderborg for længst høstet.

Charling gør børn mobbefri.

– Og derfor er det ikke så frygteligt svært for mig at arbejde med mobning, siger Allan Breckling, der er det civile navn bag klovnen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Allan Breckling har på det seneste brugt meget tid i det tidligere Østtyskland, hvor han har haft såkaldte mobbe-projekter. Selvfølgelig arbejder han også imod mobning på dansk grund.

Charling er glad for, han ikke er smuk – fordi det er de fleste andre jo heller ikke.

– Jeg bruger meget humor på mine kurser, fordi humoren afvæbner, så guldkornene kan trænge ind. Og jeg synes, jeg har held med at få børnene til at forstå, hvor ondt mobning gør på ofrene, siger Allan Breckling til Sønderborg Nyt. Han har noteret sig, at den allerværste måde at mobbe på, det er at ignorere et andet menneske. Det viser, at man er så ligegyldig, at ingen gider ofre hverken positiv eller negativ opmærksomhed.

– Og det er jo ikke til at bære, så det er vigtigt, der gøres noget ved mobning, fordi ofrene opbygger en masse vrede, der jo skal ud på et tidspunkt. Og for nogles vedkommende kommer den ud ved hjælp af vold, andre bliver syge og en del dulmer smerterne med sprut eller stoffer, siger han. Ti skoleår med mobberi kan give meget vrede.

– Og så skal vi huske, det ikke alene er børn, der mobber. Voksne er ikke meget bedre, siger Allan Breckling.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk