Kør tyven ud på et sidespor – følg fem enkle råd fra GF Forsikring

23. oktober 2018 Erhverv

Dyrt værktøj og professionelt håndværkerudstyr er populært hos tyvene. Ifølge Rigspolitiet steg antallet af tyverier fra håndværkeres varevogne hele 35 % sidste år i forhold til året før. Også mange håndværkere i Grænselandet måtte starte arbejdsdagen med at kigge ind i en tømt varevogn – og det gælder desværre også i Sønderborg.

En tømt varevogn kan have store konsekvenser for den lokale håndværksmester og derfor er det vitalt, at du som erhvervsdrivende har sikret dig de rigtige dækninger i dine forsikringer, lyder rådet fra GF Grænsen:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi oplever desværre ofte, at håndværkere får stjålet værktøj, udstyr og materialer fra deres biler, og den oplevelse har flere afledte, negative effekter. Det koster både tid og penge at få tingene erstattet, og måske skal varevognen også afsted på værksted. Det kan få ganske alvorlige konsekvenser – ikke mindst hvis man bliver nødt til at aflyse opgaver hos kunder. Derfor er det så vigtigt, at man garderer sig bedst muligt”, siger Svend Erik Danielsen, forretningsfører hos GF Grænsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ifølge GF Grænsen tror nogle håndværkere fejlagtigt, at deres ansvarsforsikring dækket tyveri fra varevognen:

”Det er vigtigt først og fremmest at have en erhvervsbilforsikring, men derudover skal man også have en løsøreforsikring med transportdækning, hvis man vil være dækket i tilfælde af tyveri fra varevognen på alle tider af døgnet og uanset, hvor den er parkeret”, siger Svend Erik Danielsen fra GF Grænsen der har følgende fem enkle råd:

PARKER SIKKERT OG TRYGT

Artiklen fortsætter under annoncen

Tænk over, hvor du parkerer din varevogn. Du gør det svært for tyven, hvis den er parkeret op ad en husmur eller med bagenden op mod en hæk eller carport. Parker varevognen i et område med belysning eller tætliggende huse. Lav evt. aftaler med naboerne om at holde et ekstra øje med varevognen.

BESKYT DIT VÆRKTØJ
Fjern dyrt værktøj fra din vogn. Skal det blive i vognen, så placer det et sted, der ikke er synligt for tyven eller svært at komme til. Sæt synlige eller usynlige mærkater på dit udstyr, så det efterfølgende kan spores.

Artiklen fortsætter under annoncen

VÆR SYNLIG OG OVERVEJ ALARM OG LÅS
Marker på din varevogn med synlige klistermærker, at varevognen er tyverisikret. Installer overvågningsalarm og sørg for, at din varevogn er forsvarligt låst med godkendte låse.

ANMELD DIT TYVERI
Sørg for, at tyveriet bliver politianmeldt. Det giver politiet mulighed for at efterforske og opklare tyveriet. Anmeldelsen er også vigtig i forhold til statistik og større fokus på området. Skulle du blive udsat for tyveri, så sørg for at have fotodokumentation af alt dit udstyr, så du kan dokumentere, hvad der er stjålet.

Artiklen fortsætter under annoncen

FORSIKRING
Få foretaget et forsikringstjek hos dit forsikringsselskab. Vær opmærksom på, at mange erhvervsforsikringer kan tilpasses efter individuelle behov og med mange forskellige tilvalgsmuligheder. Vær ekstra opmærksom på, om du har en transportdækning, der dækker i tilfælde af tyveri fra varevognen på alle tider af døgnet og uanset, hvor den er parkeret.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
14. august 2022 Kultur, Sønderborg

Årets Thorleif blev givet til direktørparret i Nykøbing F-revyen

14. august 2022 Kultur

Fredag var Leif Maibom hyret som konferencier og gæsteunderholder sammen med en skøn flok af andre revykolleger i forbindelse med fejringen af Nykøbing F-revyens 110 års jubilæum. Alt var planlagt nøje af revyen direktør Mickey Holland Pless. Og dog! For da finalen nærmede sig, ændrede Leif Maibom programmet og kaldte fru Maibom – Johnna – […]

Læs mere...