Kom og oplev skolehaverne i Fiskbæk Naturskole

1. august 2019 Gråsten

Tag familien, naboen eller dine venner under armen og kom ud og oplev naturvejledernes fine skolehaver på Fiskbæk Naturskole.

Mød op torsdag den 8. august kl. 17.00-19.00, hvor naturvejlederne åbner haverne for offentligheden.

Her vil naturvejleder Helle Bojsen give en rundvisning, vise og fortælle om de mange skolehaver. Derefter samles alle deltagerne ved udekøkkenerne og tilbereder nogle af Haver til Mavers gode retter sammen på bålkomfurer, skriver Sønderborg Kommune.

“Haver til Maver” drives i et samarbejde mellem Sønderborg Kommune, Friluftsrådet og Gråsten Landbrugsskole og er et tilbud til kommunens folkeskoleelever. Her kan 4. klasses elever komme ud og dyrke grøntsager i klassens egen køkkenhave på arealerne ved Fiskbæk Naturskole.

Artiklen fortsætter under annoncen

Projektet rummer 20 skoleklasser, der alle har deres egen køkkenhave, som de sår, passer og plejer over en hel vækstsæson. Det er alt lige fra klargøring af jorden, til så-arbejde i april og en masse lugearbejde hen over sommeren, for så at kunne høste masser af gode grøntsager til efteråret. Det er belønningen for al deres hårde knoklen i haverne.

Som en del af undervisningen bliver nogle af grøntsageren tilberedt til gode måltider i skolehavens udekøkkener, mens overskudshøsten naturligvis kommer med eleverne hjem, så flere i familien får glæde af blandt andet radiser, gulerødder og rødbeder.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Børn har stor glæde af at komme ud i haverne, få frisk luft og jord under neglene, mens de arbejder sammen i deres køkkenhave”, forklarer naturvejleder Helle Bojsen, der til daglig driver haverne sammen med over 300 elever.

“Og vi bringer en masse faglighed i spil, når vi lærer om jord og grøntsager, måler havestykket op og læser opskrifter. Alt sammen noget som klassernes lærere kan tage direkte med hjem i undervisningen, så vi får koblet det boglige med det praktiske og samtidig får brugt kroppen, hvor der er højt til himlen og albuerum til alle”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Naturvejlederne håber at se en masse glade mennesker til dette helt særlige arrangement og glæder sig til en aften med grøntsager, hygge, bål og vind i håret.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. oktober 2021 112, Gråsten

Kabinescooter kørte i vandet ved Egernsunbroen

24. oktober 2021 112

Natten til søndag, – klokken 03:32 – blev der ringet 112, fordi en kabinescotter var kørt i vandet fra Gråstensiden ved Egernsundbroen. “Vi rykkede til stedet med vores båd fra Sønderborg og Gråsten Frivillige Brandværn kom også til broen. Vi fandt køretøjet og fik det på land, men vi fandt ikke føreren”, siger indsatsleder Pia […]

Læs mere...