Kommunen anker sagen om erstatning til gravid elev

Arkivfoto
Arkivfoto
30. juli 2014 112 Skrevet af: Ole Kæhler

Sønderborg Kommune har besluttet at anke en kendelse fra Tvistighedsnævnet i en strid om løn til gravid elev. Andre kommuner i samme situation gør det samme.

– Det er meget tilfredsstillende, at kommunerne har valgt at følge KL’s anbefaling om at anke sagerne. For kendelserne i de konkrete sager har været forkerte.

Sådan lyder det fra KL’s juridiske chef Karsten Thystrup til KL.dk i en kommentar til, at både Sønderborg, København og Lyngby kommuner har valgt at anke en række kendelser fra Tvistighedsnævnet, der har dømt kommunerne til at betale elever erstatning, fordi kommunerne har udbetalt barselsdagpenge til eleverne, efter at elevernes ansættelseskontrakt var udløbet som aftalt i kontrakten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune er af Tvistighedsnævnet dømt til at betale erstatning på 200.000 kr. til en 27-årig kontorelev.

Konkret handler striden om, hvilket forsørgelsesgrundlag en elev skal have under sin barsel, når elevens ansættelseskontrakt udløber under barslen. Skal eleven – som alle andre lønmodtagere – have barselsdagpenge eller er kommunerne – i strid med ansættelseskontrakten – forpligtede til at forlænge kontrakten, så eleven får løn og ikke dagpenge.

Forlænget kontrakt efter barsel

Artiklen fortsætter under annoncen

– Loven forpligter ikke kommunerne til at forlænge uddannelsesaftaler, hvis eleverne bliver gravide, når der er tale om tidsbegrænsede aftaler. Omvendt siger loven, at uddannelsesaftalen kan forlænges, hvis elev og virksomhed er enige om, siger Karsten Thystrup og understreger, at alle elever får forlænget kontrakten efter endt barsel, så de kan gøre deres uddannelse færdig.

KL har derfor hele tiden argumenteret for, at kommunerne burde anke de konkrete kendelser. Og derfor glæder det KL’s juridiske chef, at kommunerne følger KL’s anbefaling.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det er godt, at sagerne nu kommer videre i retssystemet, så vi kan få rettens vurdering af fortolkningen af erhvervsuddannelseslovens bestemmelser. For jeg mener, at kommunerne har handlet helt korrekt i disse sager, og det håber jeg, at domstolene vil give os ret i, siger Karsten Thystrup til KL.dk

21. juni 2024 Augustenborg, Erhverv

Kommunen bliver ejer af siloerne ved Augustenborg Havn

21. juni 2024 Augustenborg

Fra den 1. juli kan Sønderborg skrive siloerne og pakhuset i Augustenborg ind i rækken af kommunale ejendomme og borgmesteren mener, det er et køb, der giver rigtig god mening. “Udviklingen af havneområdet i Augustenborg er et vigtigt projekt, der betyder rigtigt meget og når vi køber DLG-bygningerne, så råder vi over hele havneområdet og […]

Læs mere...