Kommunen klar med plan for åbning af 5. til 8. klasserne

27. marts 2021 Uddannelse

Som en del af den gradvise genåbning, så åbner skolerne tirsdag efter påske for eleverne fra 5. til 8. klassetrin. Børne- og Uddannelsesudvalget har netop godkendt den delvise genåbningsplan, hvor eleverne må fysisk møde i skole, hver anden uge og hver anden uge modtage undervisning hjemme.

“Det er rigtig dejligt, at vi nu kan få næste runde af elever tilbage i klasseværelserne. Og selvom skemaet for eleverne kommer til at minde om det, de ældste elever har, så er det et godt skridt i den rigtige retning mod mere normale skoletilstande”, siger udvalgsformand Claus Klaris i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skoledagene skal være så tæt på de hverdage, som eleverne har kendt før nedlukningen, dog med et stort fokus på elevernes trivsel. Det er de enkelte skoler, der selv skal beslutte, hvordan den øgede frihed og de ekstra penge skal bruges til den indsats.

Der kan åbnes for kortere fysiske udendørs samvær i såkaldte trivselsgrupper. Tilbuddet er for elever, der mistrives, har dalende motivation eller elever, hvis forældre har henvendt sig til skolen med bekymring om barnets trivsel. Det er skolen eller institutionen, der vurderer, om en elev har behov for at deltage i trivselsgrupper.

Test
Der bliver kviktestet i skoletiden på alle kommunens skoler. For elever i 5. til 8. årgang gælder en kraftig opfordring til, at elever har et negativt testresultat inden fremmøde, der højst er 72 timer gammel.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Iskonditoriet blev bedste ishus i Sønderjylland

14. april 2021 Erhverv

Det lykkedes ikke Iskonditoriet at genveinde titlen som Danmarks Bedste Ishus i en konkurrence hos Opdag Danmark, som sluttede i dag, onsdag klokken 16. “Vi kan glæde os over at være det bedste ishus i Sønderjylland”, siger Christian Telling, som ejer stedet sammen med hustruen. I toppen har det længe været tæt løb mellem sidste […]

Læs mere...