Kongevej: Bly i drikkevandet til tre ældre ejendomme

11. april 2014 Uncategorized

På tre ældre ejendomme på Kongevej i Sønderborg har Sønderborg Kommune fundet et blyindhold i drikkevandet, der overskrider

I den 100 år gamle arrest er der fundet bly i drikkevandet.

I den 100 år gamle arrest er der fundet bly i drikkevandet.

Artiklen fortsætter under annoncen

de gældende grænseværdier. De tre ejendomme er Arresthuset, Sønderborg Statsskole og Ahlmann-Skolen. Sammen med de to skoler er Sønderborg Kommune nu i gang med at undersøge, hvad der er kilderne til blyindholdet.

– De undersøgelser, vi har lavet indtil nu, viser at der kun er få lokale overskridelser på enkelte ejendomme. Der er behov for at lokalisere mulige kilder til bly på ejendommene, men de foreløbige undersøgelser giver ingen grund til at tro, at der er tale om et udbredt, generelt problem i kommunen, siger geolog Per Mørch Christensen fra Vand & Jord i Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Læs mere om sagen og forholdsregler på www.sonderborgkommune.dk Find søgefeltet øverst til højre på forsiden og søg efter ”bly i drikkevand undersøges”

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. september 2021 Politik, Sønderborg

Byrådet har ikke planer om at pille ved skatter og afgifter

17. september 2021 Politik

Når Økonomiudvalget samles på onsdag, så skal der tages stilling til, om politikerne vil følge forvaltningens anbefaling og lade skatteprocenten være uændret og også at fastholde den nuværende grundskyld og dækningsafgift i budgettet for det kommende år. For kort tid siden var der budgetseminar og der lå det ligesom i luften, at skatten hverken skulle […]

Læs mere...