Kongevej: Bly i drikkevandet til tre ældre ejendomme

11. april 2014 Uncategorized

På tre ældre ejendomme på Kongevej i Sønderborg har Sønderborg Kommune fundet et blyindhold i drikkevandet, der overskrider

I den 100 år gamle arrest er der fundet bly i drikkevandet.

I den 100 år gamle arrest er der fundet bly i drikkevandet.

Artiklen fortsætter under annoncen

de gældende grænseværdier. De tre ejendomme er Arresthuset, Sønderborg Statsskole og Ahlmann-Skolen. Sammen med de to skoler er Sønderborg Kommune nu i gang med at undersøge, hvad der er kilderne til blyindholdet.

– De undersøgelser, vi har lavet indtil nu, viser at der kun er få lokale overskridelser på enkelte ejendomme. Der er behov for at lokalisere mulige kilder til bly på ejendommene, men de foreløbige undersøgelser giver ingen grund til at tro, at der er tale om et udbredt, generelt problem i kommunen, siger geolog Per Mørch Christensen fra Vand & Jord i Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Læs mere om sagen og forholdsregler på www.sonderborgkommune.dk Find søgefeltet øverst til højre på forsiden og søg efter ”bly i drikkevand undersøges”

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
11. maj 2021 Kultur, Nordborg

Den Digitale Stafet nåede frem til Genforeningsstenen i Nordborg

11. maj 2021 Kultur

Tirsdag eftermiddag nåede Den Digitale Stafet frem til Nordborg og ved Genforeningsstenen i Søparken ved Nordborg Sø blev den givet til Stephan Kleinschmidt, der er formand for Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Rurisme. “Med Den Digitale Stafet skabes der en fælles oplevelse med mange deltagere – hvor for sig. Og her – 101 år […]

Læs mere...