Kongevej: Bly i drikkevandet til tre ældre ejendomme

11. april 2014 Uncategorized

På tre ældre ejendomme på Kongevej i Sønderborg har Sønderborg Kommune fundet et blyindhold i drikkevandet, der overskrider

I den 100 år gamle arrest er der fundet bly i drikkevandet.

I den 100 år gamle arrest er der fundet bly i drikkevandet.

Artiklen fortsætter under annoncen

de gældende grænseværdier. De tre ejendomme er Arresthuset, Sønderborg Statsskole og Ahlmann-Skolen. Sammen med de to skoler er Sønderborg Kommune nu i gang med at undersøge, hvad der er kilderne til blyindholdet.

– De undersøgelser, vi har lavet indtil nu, viser at der kun er få lokale overskridelser på enkelte ejendomme. Der er behov for at lokalisere mulige kilder til bly på ejendommene, men de foreløbige undersøgelser giver ingen grund til at tro, at der er tale om et udbredt, generelt problem i kommunen, siger geolog Per Mørch Christensen fra Vand & Jord i Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Læs mere om sagen og forholdsregler på www.sonderborgkommune.dk Find søgefeltet øverst til højre på forsiden og søg efter ”bly i drikkevand undersøges”

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
6. oktober 2022 Samfund, Sønderborg

Nyreforeningen tager i Borgen og fortæller om organdonationer

6. oktober 2022 Samfund

Over hele landet markeres Organdonationsdagen den 8. oktober. I Sønderborg er Nyreforeningen Sønderjylland at finde på indkøbscentret Borgen – på øverste butiksetage, under rulletrappen op til parkeringstaget. Organdonation er et tema, som hele tiden er meget aktuelt. Det ligger os meget på sinde at udbrede kendskabet til emnet, da flere af vore medlemmer er transplanterede, […]

Læs mere...