Kongevej: Bly i drikkevandet til tre ældre ejendomme

Arkivfoto
Arkivfoto
11. april 2014 112 Skrevet af: Ole Kæhler

På tre ældre ejendomme på Kongevej i Sønderborg har Sønderborg Kommune fundet et blyindhold i drikkevandet, der overskrider

de gældende grænseværdier. De tre ejendomme er Arresthuset, Sønderborg Statsskole og Ahlmann-Skolen. Sammen med de to skoler er Sønderborg Kommune nu i gang med at undersøge, hvad der er kilderne til blyindholdet.

– De undersøgelser, vi har lavet indtil nu, viser at der kun er få lokale overskridelser på enkelte ejendomme. Der er behov for at lokalisere mulige kilder til bly på ejendommene, men de foreløbige undersøgelser giver ingen grund til at tro, at der er tale om et udbredt, generelt problem i kommunen, siger geolog Per Mørch Christensen fra Vand & Jord i Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Læs mere om sagen og forholdsregler på www.sonderborgkommune.dk Find søgefeltet øverst til højre på forsiden og søg efter ”bly i drikkevand undersøges”

 

19. juni 2024 Uncategorized

Rema 1000 på Nørrekobbel vil bygge til

19. juni 2024 Uncategorized

Rema 1000 på Nørrekobbel vil gerne udvide og det kræver mere plads. “Derfor har de søgt om at købe mere jord af kommunen og vi sætter derfor et areal til salg, som de har har mulighed for at byde på”, siger borgmester Erik Lauritzen efter Økonomiudvalgets møde i dag, onsdag. “Der er en legeplads og […]

Læs mere...