Konservative: Folkeskolen er vejen til fremtiden for de unge

22. oktober 2013 Debat

Byrådskandidat Søren Tylvad Andersen, Konservative, skriver:

En af de absolut største udfordringer vi i dag har i folkeskolen, er at 15 – 17% af eleverne forlader skolen med utilstrækkelige læse og matematikfærdigheder.

Artiklen fortsætter under annoncen

De manglende kundskaber vil forfølge eleverne resten af deres liv, og mange af dem vil have svært ved at gennemføre en erhvervsskoleruddannelse. Det er således meget vigtigt for samfundet – og især for eleverne selv – at vi løfter de bogligt svageste elevers niveau i dansk og matematik.konservative

Folkeskolereformen skal øge elevernes timetal i de fleste fag ganske betydeligt, og styrke fagligheden hos lærere, pædagoger og ledere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men både bogligt svage og stærke elever vil drage nytte af et særligt fokus på dansk og matematik, da det klæder dem bedre på til at modtage undervisning i andre fag såsom natur/teknik og engelsk.

Styrkelsen af dansk og matematik kan for de bogligt svage elever bedst ske ved at vi i efteruddannelsen af lærerne har særligt fokus på de disse elevers behov.

Søren Tylvad Andersen i Perlegade.

Søren Tylvad Andersen i Perlegade.

Der er også behov for at de bogligt stærke elever bliver udfordret mere, så deres potentiale udfoldes bedre.

Artiklen fortsætter under annoncen

og så de ikke vænner sig til at arbejde for halv kraft. Også her bør lærernes kompetenceudvikling prioriteres særligt højt.

Jeg mener således, at lærernes kompetenceudvikling er afgørende vigtig.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er udmærket hvis eleverne lærer at bruge IT i skolen, men det vigtigste for deres læring er dygtige lærerer. Jeg vil vælger derfor den bedst mulige kvalificering af lærerne over løfter om iPads til alle.

 .

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. april 2021 Erhverv, Gråsten

Biogas: Kommunen vidste Nature Energy var i gang med at bygge i Kværs

22. april 2021 Erhverv

Tine Brodersen er med i gruppen ‘Nej tak til biogasanlæg i Kværs’ og hun undrer sig over, at Sønderborg Kommune ikke forlængst har stoppet biogas-byggeriet. Det skete først onsdag og det var efter at Miljø- og Fødevareklagenævnet havde fejet Sønderborg Kommunes miljøgodkendelse og VVM-tilladelse af bordet. “Det er jo ikke fordi, forvaltningen ikke har vidst, […]

Læs mere...