Konservative: Folkeskolen er vejen til fremtiden for de unge

22. oktober 2013 Debat

Byrådskandidat Søren Tylvad Andersen, Konservative, skriver:

En af de absolut største udfordringer vi i dag har i folkeskolen, er at 15 – 17% af eleverne forlader skolen med utilstrækkelige læse og matematikfærdigheder. De manglende kundskaber vil forfølge eleverne resten af deres liv, og mange af dem vil have svært ved at gennemføre en erhvervsskoleruddannelse. Det er således meget vigtigt for samfundet – og især for eleverne selv – at vi løfter de bogligt svageste elevers niveau i dansk og matematik.konservative

Artiklen fortsætter under annoncen

Folkeskolereformen skal øge elevernes timetal i de fleste fag ganske betydeligt, og styrke fagligheden hos lærere, pædagoger og ledere. Men både bogligt svage og stærke elever vil drage nytte af et særligt fokus på dansk og matematik, da det klæder dem bedre på til at modtage undervisning i andre fag såsom natur/teknik og engelsk.

Styrkelsen af dansk og matematik kan for de bogligt svage elever bedst ske ved at vi i efteruddannelsen af lærerne har særligt fokus på de disse elevers behov.

Artiklen fortsætter under annoncen

Søren Tylvad Andersen i Perlegade.

Søren Tylvad Andersen i Perlegade.

Der er også behov for at de bogligt stærke elever bliver udfordret mere, så deres potentiale udfoldes bedre. og så de ikke vænner sig til at arbejde for halv kraft. Også her bør lærernes kompetenceudvikling prioriteres særligt højt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg mener således, at lærernes kompetenceudvikling er afgørende vigtig. Det er udmærket hvis eleverne lærer at bruge IT i skolen, men det vigtigste for deres læring er dygtige lærerer. Jeg vil vælger derfor den bedst mulige kvalificering af lærerne over løfter om iPads til alle.

 

Skrevet af: Ole [email protected]