Konservative og LA vil skære i kontanthjælpen for unge aktivitetsparate

4. april 2017 REGIONALT

Liberal Alliance og De Konservative ønsker at skære i kontanthjælpen for unge mellem 25 og 29 år, der erklæres aktivitetsparate. Det skriver Berlingske.

Når en person erklæres aktivitetsparat, betyder det, at personen ikke umiddelbart er klar til job.

I dag modtager en aktivitetsparat, hjemmeboende kontanthjælpsmodtager på 25-29 år godt tre gange så meget i ydelse som en tilsvarende person, der erklæres jobparat.

Forskellen er, at den jobparate får 3500 kroner før skat om måneden i kontanthjælp. Modsat modtager en aktivitetsparat cirka 11.100 kroner. For en uddannelsesparat er tallet 2600 kroner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis man er udeboende, får den aktivitetsparate stadig 11.000 kroner før skat. Her er ydelsen til en jobparat på 7200 kroner og 6100 kroner for en uddannelsesparat.

Der er ifølge en Cepos-analyse i alt 43.000 unge under 30 år i kontanthjælpssystemet, hvoraf 61 procent erklæres aktivitetsparate.

Liberal Alliance ønsker at skære i kontanthjælpen til unge aktivitetsparate, oplyser beskæftigelsesordfører Laura Lindahl. Også de Konservatives beskæftigelsesordfører, Rasmus Jarlov, er indstillet på at nedbringe kontanthjælpen til unge aktivitetsparate.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juni 2022 Augustenborg, Erhverv

Nyd et godt glas vin og aftensolen på terrassen ved Augustenborg_Project

29. juni 2022 Augustenborg

På fredag åbnes dørene til den splinternye vinbar, A_Terracce, hos Augustenborg_Project på Palævej i Augustenborg, hvor franske sommeliers er klar til at guide gæsterne frem til de allerbedste smagsoplevelser. “I den kommende weekend gør vi ekstra meget ud af franske vine og det skyldes selvfølgelig, at Tour de France kommer til Sønderborg og fremover handler […]

Læs mere...