FV22: Konservative vil bygge klimaudfordringerne væk – og så vil de have udflyttet flere uddannelser

5. oktober 2022 FV22
Jesper Højmark Esbensen. Privat foto
Jesper Højmark Esbensen. Privat foto

Hvis Jesper Højmark Esbensen fra Konservative i Sønderborg får stemmer nok til at komme i Folketinget, så vil han arbejde for at der kommer endnu flere uddannelser til Sønderborg.

“Vi skal have endnu flere uddannelser flyttet ud og det bør være muligt at studere til de mest almindelig jobs, som it, læge, lærer, advokat, sygeplejerske, ingeniør, økonom og salg inden for en times kørsel, uanset hvor man bor. Uddannelserne skal indrettes, så der bliver en større vekselvirkning imellem praktik og teori, så de i højere grad bliver behovsdrevne frem for centralt styrede. Erhvervsuddannelserne skal styrkes med traditioner, der kan matche gymnasiernes og videre forløb der kan føre til en lang uddannelse, hvis det er det man vil”, siger Jesper Højmark Esbensen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og nu hvor der skal investeres rigtig mange penge i Forsvaret, så vil jeg gøre mit til, at der kommer en cyberforsvarsuddannelse på SDU i Sønderborg”, siger kandidaten.

Jesper Højmark Esbensen har stor indsigt i klimaproblemerne og har en klar vision om hvordan Danmark bør håndtere dem, uden at vi skal miste det gode samfund vi har opbygget igennem generationer.

”Klimaudfordringerne skal bygges væk. Innovation, klare prioriteter og økonomisk vækst er de væsentligste ingredienser i at opnå det CO²-neutrale samfund. Ikke nedlukning og dårlig samvittighed som venstrefløjen altid prædiker”, siger  Jesper Højmark Esbensen, som også er en af hovedmændene i Det Konservative Folkepartis klimatænketank.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. december 2022 112, Nordborg

Brand i garage kunne brede sig til gårdlænge

7. december 2022 112

Først på aftenen kørte Augustenborg og Egens frivillige brandværn til en gård ved Guderup. “Der var ild i en garage, der er bygget sammen med en gårdlænge”, siger indsatsleder Henrik Jacobsen fra Sønderborg Brand og Redning. De to frivillige brandværn fik hjælp fra stigevognen fra Sønderborg. “Branden blev slukket, inden den bredte sig”.

Læs mere...