Krigsmonument bliver skilt

6. september 2016 GALLERIER Skrevet af: Ole Kæhler

På kirkegården ved Sct. Marie Kirke stod der indtil tirsdag morgen et monument til minde om de faldne i den 1. Slesvigske Krig.

“Monumentet, der blev renoveret for 30 år siden, er sunket i den ene side. Og nu vil vi have det sat i stand, inden der sker skader på selve monumentet”, siger løjtnant Leif Larsen til Sønderborg. Derfor bliver det skilt ad.

Løjtnanten er med i Hjemmeværnet og som en af hans mange opgaver er tilsynet med krigergravene på Als og Sundeved,

“Når vi har besluttet at bevare mindesmærkerne, så skal vi også vedligeholde dem”, siger han og det er fint i tråd med, at man siger, at faldne soldater aldrig bliver glemt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er Alssund Stenhuggeri, der skal sætte monumentet på kirkegården i stand og det er – pudsigt nok – den samme person, som stod for istandsættelsen for 30 år siden.

 

13. juli 2024 Ringriderfesten, Sønderborg

Se hvad Ringriderfesten har på lørdags-programmet

13. juli 2024 Ringriderfesten

Her kan du se Ringriderfestens lørdagsprogram: 10:15: Forkoncert med Skælskør Marinegarde på Rådhustorvet. 11:00: Koncert på Rådhustorvet med Tveit Union Musikkorps, Members of Scots Guards Assosiation Pipes, Ukraine Pontoon Bridge Orchestra, Sønderborg Garden, Sønderborg Pipes And Drums, Danfoss Orkestret og Ringriderfestens Heroldere. 12:30: Cykelringridning – Check-In 12:30 – 14:00: Rytterkroen Lørdags Special: Spis de sild […]

Læs mere...