KV21: Corona-tryghed på valgstederne

10. november 2021 KV21

I Sønderborg Kommune er der allerede nu et stort fokus på at afholde kommunal- og regionsrådsvalget samt Ældrerådsvalget på en sådan måde, at det vil give alle vælgere den størst mulige tryghed i forhold til at undgå smitte. Der bliver blandt andet sikret adgang til håndsprit, ekstra afstand, brug af eget skriveredskab og lignende på de 17 valgsteder, skriver Sønderborg Kommune.

Derudover er der selvfølgelig også muligt at brevstemme til og med fredag den 12. november. Flere brevstemmer kan også bidrage til at reducere køerne ved valgstederne på valgdagen.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Kommunalvalget er jo lokaldemokratiets festdag, og vi vil gerne have så mange som muligt til at stemme. Nu er Covid-19 pandemien desværre igen en faktor, og derfor gør vi, hvad vi kan for at lave et så coronatrygt valg som muligt den 16. november. For folk skal være trygge ved at stemme, hvad end det ved at møde fysisk op på valgdagen eller ved at afgive en brevstemme inden”, siger Pernille Kühlborn Svindt Lentfer, der er chef for Byrådssekretariatet og Jura.

Helt konkret sker der følgende på valgstederne i Sønderborg Kommune for at lave et coronatrygt valg:

Artiklen fortsætter under annoncen

Vælgere, der ønsker at benytte deres eget medbragte skriveredskab ved stemmeafgivningen, kan frit gøre dette. Skriveredskabet må dog ikke være så usædvanligt i farve eller form, at det giver særpræg som guld-, sølv-, eller glimmertusch, eller tyk sprittusch.

Opfordring til at holde afstand mellem vælgere og afstand mellem vælgere og personale

Ekstra udluftning

Afspritning/udskiftning af blyanter

Afspritning af bord i stemmebokse

Afspritning af borde i valglokalet

Personale på afstemningsstederne udstyres med afspritningsservietter, hansker, visir eller mundbind.

Artiklen fortsætter under annoncen

Er man for eksempel i risikogruppen, coronasmittet eller nærkontakt er det muligt at bilstemme. Der vil være oplysninger på de enkelte valgsteder om, hvem man skal kontakte.

Redaktionen anbefaler:

Bliv opdateret på de aktuelle valgtemaer og emner, når en række af de opstillingsberettigede partier og lister til Kommunalvalget mødes i SønderborgNYT TVs valgdebatter ’Mød Partierne’ som du finder her på SønderborgNYT TV.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

 

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
7. december 2021 COVID-19, Sønderborg

Flere end ti lægehuse tilbyder Corona-vaccinationer

7. december 2021 COVID-19

Fra i morgen, onsdag, kan alle borgere i Region Syddanmark blive vaccineret hos egen praktiserende læge. Det fremgår af Region Syddanmarks hjemmeside, hvor man også kan se, hvilke lægehuse der tilbyder vaccineren i klinikken. Tidsbestilling til vaccination sker gennem lægen og altså ikke på vacciner.dk, som hvis man skal vaccineres i et vaccinationscenter. Man vælger selv, […]

Læs mere...