KV21 – Debat: Borgerne skal i god tid kende den grønne køreplan

11. november 2021 KV21

Søren Østergaard, Fælleslisten, skriver:

Der grønne udvikling kører derudaf. Ikke så hurtigt som nogen måske kunne ønske, og måske hurtigere og mere massivt end andre ønsker det.

Jeg er overbevist om at man skal inddrage og informere borgerne langt mere og langt tidligere. Ikke så sent i processen med nye anlæg og tiltag, at vi er fremme ved høringer og indsigelser, for så er der allerede skabt en modvilje. Hvem lyser af begejstring når man får tre uger til at gøre indsigelse mod en vindmølle i baghaven?

Artiklen fortsætter under annoncen

Og hvem magter at tænke det lille lokalsamfund ind i de store tanker om verdensmål og Sønderborg som verdens-etter? De fleste vil tænke: Hvad betyder det for mig og mit nærområde.

Jeg så en undersøgelse for nogen tid siden, hvor en større gruppe mennesker blev spurgt om de støttede den grønne udvikling. Ca. 65 procent syntes det var vigtigt. Da de efterfølgende blev spurgt om de ville betale med ½ procent på kommuneskatten, faldt velviljen til ca. 40 procent.

Det taler sit tydelige sprog. Blandt mange borgere er grøn udvikling vigtig – men hvorfor skal det lige være her?

Artiklen fortsætter under annoncen

Der synes jeg, der påhviler kommunen et stort ansvar. Ansvaret for at fortælle borgerne hvilke konsekvenser den grønne omstilling kan have. Fortælle om muligheder for anlæg af vindmøller, solcelleparker og andre anlæg – også på den lange bane. Borgerne har også krav på at få at vide, om det på sigt vil have økonomiske konsekvenser for den enkelte.

Uden at skabe den nødvendige information, forståelse og accept, vil den grønne omstilling skubbe et bjerg af utilfredshed foran sig. Og så kan det godt være, at man imødeser upopulære beslutninger eller utilfredse borgere, men det må man så gå i spidsen for og søge at afbøde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kom nu i gang med den brede langsigtede og forståelige oplysning.

Hvad kan den grønne omstilling komme til at betyde for den enkelte borger frem mod 2029 – og hvad med årene efter.

Redaktionen anbefaler:

Bliv opdateret på de aktuelle valgtemaer og emner, når en række af de opstillingsberettigede partier og lister til Kommunalvalget mødes i SønderborgNYT TVs valgdebatter ’Mød Partierne’ som du finder her på SønderborgNYT TV.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
5. december 2021 Sønderborg, Frivillige

Damefrokostens flytning til Skansen falder ikke i god jord hos alle

5. december 2021 Sønderborg

Bandet Top Seven og en længere række mennesker har skrevet kommentarer på SønderborgNYTs Facebookside, hvor de fortæller, at de slet ikke kan forestille sig Damefrokosten, når den flyttes til Skansen. “Hvor er det ærgerligt, at de vil lave noget om som har været en succes i så mange år. Men der bliver ingen damefrokost – […]

Læs mere...