KV21 – Debat: Borgmesteren fordrejede sandheden på vælgermøde i Gråsten

13. oktober 2021 KV21

Formand Aksel Jepsen, Fælleslisten, skriver: 

På vælgermødet arrangeret af Gråsten Forum i mandags i Gråsten, var der en udmærket debat om folkeskoler og friskoler. Fælleslistens spidskandidat, Stine Petersen, nævnte den succes Kværs Friskole har fået efter den overtog den tidligere kommuneskole.

Det fik Erik Lauritzen til at belære Fælleslistens kandidat Stine Petersen om, at ”det jo var Fælleslisten, der lukkede skolerne”.

Men det er usandt, når Erik Lauritzen siger at Fælleslisten lukkede skolerne i perioden 2010 til 2013.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den daværende flertalsgruppe bestod af seks partier: Venstre, SF, Slesvigsk Parti, DF, Fælleslisten og Konservative, hvor Venstre havde formandsposten i Børne- og Uddannelsesudvalget med ansvar for skolerne.

Alle seks partier stod i enighed bag beslutningerne. Ingen af de seks partier var glade for at lukke skoler, men desværre var det nødvendigt for at genoprette kommunens økonomi.

Det var nemlig nødvendigt at spare omkring 100 millioner kroner efter en byrådsperiode med socialdemokratisk styre, hvor kommunens økonomi sejlede. Men de seks partier tog i fællesskab det tunge ansvar på sig og sikrede kommunens økonomi.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er uværdigt for en borgmester at fordreje sandheden for at tryne en ny, ung byrådskandidat, som af naturlige grunde ikke kender alle detaljer i kommunens politiske historie. Især en borgmester burde holde sig for god til at score billige point ved at bruge unfair tricks overfor nye byrådskandidater.

Borgmesteren bør vise mere respekt for nye, unge byrådskandidater som Stine Petersen, som ikke alene har modet til at stille op til byrådet, men også modet til at stille op til et vælgermøde med udelukkende gamle, garvede politikere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det mod skal anerkendes med en ordentlig og fair behandling i den politiske debat.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. oktober 2021 KV21, Sønderborg

Byrådskandidaterne skal fjerne deres valgplakater fra gågaden

25. oktober 2021 KV21

Lige nu er Teknik- og Miljøforvaltningen i gang med at ringe til de politikere, som har deres valgplakater hængende i gågaden. “Det er nemlig ikke tilladt og nu beder vi kandidaterne om at pille dem ned igen”, siger direktør Bjarke Eriksen fra Teknik- og Miljøforvaltningen til SønderborgNYT. Hvis det ikke virker med en opfordring til […]

Læs mere...