KV21 – Debat: Borgmesterkandidat ærer den som æres bør

15. oktober 2021 KV21

Borgmesterkandidat Erik Lauritzen, Socialdemokratiet, skriver: 

Jeg synes, ligesom Fælleslistens formand, Aksel Jepsen, at det var et godt valgmøde i Gråsten forleden og jeg synes der var en ordentlighed i debatten.

Jeg er ked af hvis den nye spidskandidat føler at jeg var ’belærende – blot fordi jeg gjorde opmærksom på historiske fakta. Jeg sagde netop ikke, at ’det var fælleslisten der lukkede skolerne i 2013’. Jeg sagde, at ’Fælleslisten stod i spidsen da der blev lukket skoler’. Og det er da ikke forkert i og med at listen sad på borgmesterposten.

Artiklen fortsætter under annoncen

At det nok var Venstre der førte an på skoleområdet og i lukningsplanerne er givetvis rigtigt. Så de har da nok hovedparten af ’æren’, men borgmesteren bærer jo altid ansvaret.

En ny spidskandidat kan ikke undgå at bære de holdninger og beslutninger, som listen har haft og gjort tidligere, med sig. Og vi må stå til regnskab for dem. Sådan er det for os alle.

Jeg anerkender, at der dengang – som nu – skulle prioriteres og effektiviseres. Jeg og mit parti var ikke enig i prioriteringerne dengang, men det er fortid. Jeg arbejder ud fra den skolestruktur, der er i dag og har stor respekt for de, der driver skole i Kværs.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg har også stor respekt for alle der stiller op til valget og ikke mindst nye kandidater, der tør og orker at gå ind på den politiske scene. Jeg glæder mig til mange flere debatter-  også med Stine Petersen.

Jeg lover fair behandling, men forbeholder mig ret til at fremføre fakta i debatterne.

Jeg ønsker alle en god valgkamp.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
5. december 2021 Sønderborg, Frivillige

Damefrokostens flytning til Skansen falder ikke i god jord hos alle

5. december 2021 Sønderborg

Bandet Top Seven og en længere række mennesker har skrevet kommentarer på SønderborgNYTs Facebookside, hvor de fortæller, at de slet ikke kan forestille sig Damefrokosten, når den flyttes til Skansen. “Hvor er det ærgerligt, at de vil lave noget om som har været en succes i så mange år. Men der bliver ingen damefrokost – […]

Læs mere...