KV21 – Debat: Der er en plan for Hertugernes Augustenborg

14. november 2021 KV21

Byrådsmedlem Aase Nyegaard, Fælleslisten, skriver: 

Det er dejligt at læse og høre, at flere og flere byrådspolitikere samt kandidater til valget på tirsdag fremhæver, Hertugernes Augustenborg, som et kommende kulturelt fyrtårn.

Allerede sidste år satte vi et beløb af til Masterplan for Augustenborg. Og for budget 2022 er der sat flere penge af, så der kan laves en masterplan, som skal ligge klar i foråret 2022.

Vi skal få flere nationale og lokale store fonde til at gå ind i arbejdet, således at Hertugbyen Augustenborg kan realisere drømmen om at blive en UNESCO kulturarv.

Artiklen fortsætter under annoncen

Arbejdet begyndte allerede da Augustenborg var selvstændig og vi fik lavet en bevarende lokalplan for Storegade. Her er mange fredede og bevaringsværdige huse, som vi skal passe på.

Der blev dannet flere borgergrupper, der gerne ville arbejde med forskellige temaer. Borgerne blev også inviteret på en heldagstur med bus for at se havnene i Fåborg, Nyborg og Middelfart. Vi gjorde det dels for at blive inspireret og dels for at se, hvordan en havn ikke skal udvikles.

Jeg håber virkelig at alle de mange gode intentioner før valget også bliver til virkelighed efter valget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi er mange i Augustenborg, der vil følge det tæt og holde politikerne op på det.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. december 2021 Erhverv, Sønderborg

OJ Electronics gennemgang af FNs verdensmål viste overraskende positivt resultat

7. december 2021 Erhverv

OJ Electronics har et ønske om at bidrage til den bæredygtige udvikling. Både lokalt i Sønderborg, men også på det globale marked, hvor virksomheden opererer. Kunder, leverandører og medarbejdere forventer og efterspørger i stigende grad, at virksomheder tager ansvar og deltager i den grønne omstilling. Derfor dykkede QHSE Manager, Margit Søndergaard og en kollega ned […]

Læs mere...