KV21 – Debat: DF sætter spørgsmål ved antallet af frivilligt hjemsendte flygtninge

10. november 2021 KV21

Spidskandidat Stefan Lydal, Dansk Folkeparti, skriver:

Nogle gange undres man virkelig, når man læser hvad der kommer af budskaber fra socialdemokraterne, her under valgkampen. Dansk Folkeparti har de seneste fire år haft ønsket om øget fokus på repatriering i Jobcenteret med til forhandlingsbordet, når vi har forhandlet budget.

Det er dog hver gang blevet skudt ned af borgmester Erik Lauritzen, der samtidig har belært mig om hvor forfærdeligt et menneskesyn jeg og Dansk Folkeparti har. Repatriering er i hvert fald ikke noget Erik Lauritzen kommer til at arbejde med, har jeg ladet mig forstå.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og så dog, for i går, tirsdag, blot syv dage før valget, dukkede der pludselig en pressemeddelelse fra Jan Prokopek Jensen, formand for Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget op på SønderborgNYT.

Af pressemeddelelsen kan man læse, hvordan en stolt formand for udvalget fortæller, at kun fem andre kommuner har repatrieret flere borgere end Sønderborg Kommune pr. 30. september, og at hele 17 borgere allerede har benyttet sig af repatrieringsordningen, og yderligere seks er i proces, alene i 2021.

Artiklen fortsætter under annoncen

Er der mon her tale om en Jan Prokopek Jensen, der går enegang i den socialdemokratiske byrådsgruppe, eller er der tale om en vaskeægte kovending fra Erik Lauritzen side?

Jeg kunne da godt tænke mig at vide om Jan Prokopek Jensen er sendt i byen af borgmesteren med dette budskud om Sønderborgs succes på repatrieringsområdet, hvor man kun gør en minimal indsats – altså den som loven påkræver det af kommunerne – eller om Jan Prokopek går sologang, og ligesom jeg, også har et forfærdeligt menneskesyn? Jeg håber i så fald ikke, at det er mig eller Dansk Folkeparti, der har smittet den gode Jan Prokopek, for så må jeg hellere sige undskyld på mine og partiets vegne!

Artiklen fortsætter under annoncen

I øvrigt undrer jeg mig en smule over Jan Prokopek Jensens tal, fordi han henviser til Det nationale integrationsbarometer, og slår man Sønderborgs tal efter på deres hjemmeside – integrationsbarometeret.dk – så har Sønderborg kun repatrieret 11 borgere i årets første tre kvartaler, hvilket giver os en andel på 3,6 procent og ikke 6 på procent, som Prokopek ellers stolt fortæller.

Redaktionen anbefaler:

Bliv opdateret på de aktuelle valgtemaer og emner, når en række af de opstillingsberettigede partier og lister til Kommunalvalget mødes i SønderborgNYT TVs valgdebatter ’Mød Partierne’ som du finder her på SønderborgNYT TV.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
27. november 2021 Erhverv, Sønderborg

Sønderborg Vinen 2022 er med Tour de France-inspireret etiket

27. november 2021 Erhverv

Lørdag formiddag blev Sønderborg Vinen 2022 afsløret og det foregik helt efter traditionen med musik fra Sønderborg Garden og Ringriderfestens heroldere var også en del af festligheden, som foregik på Rådhuset. “Årets Sønderborgvin er udvalgt blandt 34 vine og det er medlemmer fra Ringriderkomiteen, der sammen med Wohlenberg, har smagt sig frem til den, som […]

Læs mere...