KV21 – Debat: Er fredagsbøn en ‘gudstjeneste’ eller en foreningsaktivitet?

10. november 2021 KV21

Ingelise Jensen, Porsgrunnsgade, Sønderborg, skriver:

Tirsdag aften var borgmesterkandidater – partilederne til vælgermøde på Hotel Sønderborg Strand, hvor jeg var til stede. Jeg havde et spørgsmål til panelet og det var: Når der kommer 70 – 80 personer hver fredag til samlet bøn i Porsgrunnsgade, kaldes stedet så en moske eller er det et foreninghus?

I første omgang ville borgmester Erik Lauritzen ikke svare på mit spørgsmål, men det blev til et forsigtigt ja til, at det er en forening, som samles i huset, altså et foreningshus.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det vil så sige, at når man går i kirke om søndagen, går man – efter Erik Lauritzens mening – til en foreningssamling og ikke til en gudstjeneste.

Fredag er islams ugentlige helligdag. Det er ugens hovedgudstjeneste, svarende til den kristne søndagsgudstjeneste.

Det vil så sige, at både forvaltningens undersøgelse og den uvildige advokats udsagn betyder ‘moskeen’ i Porsgrunnsgade er ulovligt tilstede, fordi der ikke må udføres religiøse handlinger på adressen.

Jeg ved godt, Erik Lauritzen, du ønsker, at hente stemmer fra indvandrerne, og derfor påstår du, at det er en foreningsforsamling, når der er fredagsbøn, fordi det betyder, at husets brugere må fortsætte deres gøren på Porsgrunngade.

Artiklen fortsætter under annoncen

Redaktionen anbefaler:

Bliv opdateret på de aktuelle valgtemaer og emner, når en række af de opstillingsberettigede partier og lister til Kommunalvalget mødes i SønderborgNYT TVs valgdebatter ’Mød Partierne’ som du finder her på SønderborgNYT TV.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. november 2021 Erhverv, Sønderborg

Sønderborg Vinen 2022 er med Tour de France-inspireret etiket

27. november 2021 Erhverv

Lørdag formiddag blev Sønderborg Vinen 2022 afsløret og det foregik helt efter traditionen med musik fra Sønderborg Garden og Ringriderfestens heroldere var også en del af festligheden, som foregik på Rådhuset. “Årets Sønderborgvin er udvalgt blandt 34 vine og det er medlemmer fra Ringriderkomiteen, der sammen med Wohlenberg, har smagt sig frem til den, som […]

Læs mere...