KV21 – Debat: Fælleslisten er et alternativ til de landsdækkende partier

10. november 2021 KV21

Afgående byrådsmedlem Aase Nyegaard, Fælleslisten, skriver: 

Fælleslisten er en lokalliste, som har eksisteret i mange år. Den er ikke en protestliste, eller en liste med en enkelt sag på agendaen. Fælleslisten har altid taget ansvar for hele kommunens udvikling og været med i konstitueringen af byrådet. Så ja, der skal være en lokalliste i byrådet!

Fælleslisten er et alternativ til de landsdækkende partier. De er selvfølgelig nødvendige, for de har forbindelsen til Christiansborg. På samme måde har Fælleslisten en stærk forbindelse til de lokale samfund i kommunen. Det er her vores rødder er.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det betyder også, at det ikke er ideologier, der styrer hvad Fælleslisten arbejder for. De er for os ligegyldige på lokalt plan. Her handler det om at finde praktiske løsninger på borgernes og virksomhedernes udfordringer. For Fælleslisten er den gode, lokale løsning for borgeren det vigtigste – partifarven er ikke afgørende.

Derfor prioriterer vi det brede samarbejde og de fælles løsninger, for det giver det bedste og mest holdbare resultat. Vi har flere gange lavet budgetforlig, der omfatter samtlige partier i byrådet. Det er vigtigt, og det er vi stolte af.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi arbejder ud fra en overbevisning om, at udvikling skal ske på lokale præmisser. Der skal være højt til loftet, frie rammer og gode muligheder for at udfolde ideer til lokale projekter.

Energi og entusiasme, som kan være med til at udvikle Sønderborg kommune til et endnu bedre sted, er helt afgørende. Samarbejde og inddragelse skal være en naturlig del af processen og skabe reel indflydelse på udviklingen.

Balance i kommunen handler om udvikling i hele kommunen. Fælleslisten kæmper for de lokale interesser i kommunen. Dermed er Fælleslisten med til at sikre en balance, hvor det lokale ikke bliver ofret til fordel for det centrale, i kommunen såvel som i byrådet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor er det vigtigt med en lokalliste i byrådet! Så vær med til at sikre Fælleslisten i byrådet, stem på en af Fælleslistens kandidater!

Redaktionen anbefaler:

Bliv opdateret på de aktuelle valgtemaer og emner, når en række af de opstillingsberettigede partier og lister til Kommunalvalget mødes i SønderborgNYT TVs valgdebatter ’Mød Partierne’ som du finder her på SønderborgNYT TV.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
7. december 2021 112, Sønderborg

Reddet ud fra brændende lejlighed

7. december 2021 112

Tirsdag – kort før middag – blev der ringet 112 fra Nørager, hvor der var brand i en 1. sals lejlighed. “Vi var hurtigt fremme på stedet og fik reddet de personer, som var  i lejligheden, ud”, siger indsalsleder Bo Olesen til SønderborgNYT. “Branden fik vi hurtigt slukket og så mangler vi bare at ventilere […]

Læs mere...