KV21 – Debat: Fælleslisten vil have meget bedre borgerinddragelse

11. november 2021 KV21

Spidskandidat Stine Duus Petersen, Fælleslisten, skriver: 

Fælleslisten sørgede for at få borgerinddragelse placeret allerøverst på konstitueringsaftalen ved det sidste valg i 2017. Det har virket, for nu taler alle partier om borgerinddragelse, det gjorde de ikke før.

I de sidste fire år har vi i Fælleslisten arbejdet for at forbedre borgerinddragelsen i kommunen. Vi er kommet et stykke vej, men er slet ikke i mål endnu. Mange borgere synes stadig, at kommunen ikke for alvor inddrager og hører borgerne. Nogle har også fået den opfattelse, at borgerinddragelse bare er en skueproces, hvis de ikke har fået indflydelse på beslutningerne. Der har været succeser, som for eksempel bystrategierne, men også eksempler hvor det ikke er lykkedes så godt. Processen omkring biogas i Kværs er et eksempel, hvor de lokale føler sig kørt over, trods borgermøder og høringer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det viser bare, at borgerinddragelse er svært og at det ikke er ligetil at indføre ægte borgerinddragelse.

Men det må ikke få os til at give op, for borgerinddragelse er vigtigt både for borgere og byrådet. Hvis vi gør det rigtigt, kan vi få bedre kvalitet i løsningerne, spare tid og ressourcer ved at undgå lange klageforløb, og ikke mindst opnå langt større tilfredshed og samhørighed.

Fælleslisten vil arbejde for, at kommunen gør status og evaluerer borgerinddragelsen, og laver en plan for hvordan borgerinddragelsen over de næste fire år forstærkes og forbedres i alle kommunens aktiviteter. Vi er ikke i mål før borgerne oplever at blive inddraget og være en del af beslutningsprocessen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgerinddragelse skal rykkes tidligere frem i beslutningsprocesserne, så borgerne ikke bare har mulighed for indsigelse mod det de får forelagt, men får mulighed for tidligt at bidrage med deres ønsker, ideer og indsigt. Så kan det blive en win-win situation, hvor alle parter oplever fordele ved borgerinddragelse.

Redaktionen anbefaler:

Bliv opdateret på de aktuelle valgtemaer og emner, når en række af de opstillingsberettigede partier og lister til Kommunalvalget mødes i SønderborgNYT TVs valgdebatter ’Mød Partierne’ som du finder her på SønderborgNYT TV.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
7. december 2021 COVID-19, Sønderborg

Flere end ti lægehuse tilbyder Corona-vaccinationer

7. december 2021 COVID-19

Fra i morgen, onsdag, kan alle borgere i Region Syddanmark blive vaccineret hos egen praktiserende læge. Det fremgår af Region Syddanmarks hjemmeside, hvor man også kan se, hvilke lægehuse der tilbyder vaccineren i klinikken. Tidsbestilling til vaccination sker gennem lægen og altså ikke på vacciner.dk, som hvis man skal vaccineres i et vaccinationscenter. Man vælger selv, […]

Læs mere...