KV21 – Debat: Kirsten Bachmann fortæller hvad Slesvigsk Parti er

13. oktober 2021 KV21
Kirsten Bachmann. Privat foto
Kirsten Bachmann. Privat foto

Byrådskandidat Kirsten Bachmann, Slesvigsk Parti, skriver:

Jeg bliver tit spurgt, at hun tit bliver spurgt, hvorfor jeg  stiller op til kommunalvalget for Slesvigsk Parti og om det ikke er tysk.

Jo, Slesvigsk Parti har rødder og sin oprindelse i noget, der er tysk. Det har sin oprindelse fra genforeningen i 1920. Fra 1864 til 1920 kaldtes området, som vi betegner for Sønderjylland i dag, for Nordslesvig.  Syd for grænsen hed det Sydslesvig og det område hvor Sydslesvigsk Vælgerforening – det danske mindretalsparti – har sine rødder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Så Slesvig henviser til betegnelserne fra tiden før 1920. Derfor hedder vi Slesvigsk Parti, der i dag er et parti for det tyske mindretal og for alle dem, der er og føler sig som sønderjyder samt ønsker mangfoldighed og et bredt samarbejde fri for blokpolitik.

Vi har ekstra fokus på mindretallets institutioner. Vi arbejder for, at alle børn i kommunen er ligestillet og at friskoler og de tyske skoler om muligt har de samme vilkår, som de kommunale skoler.

Vi er brobyggere i forhold til, at alle behandles lige. Vi har det gode brede samarbejde i byrådet og også på tværs af de sønderjyske kommuner og hen over grænsen.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
5. december 2022 Kultur, Sønderborg

Brecklings Bogcafé gav lidt indsigt i krimi-tanker, obduktioner og filmarbejde

5. december 2022 Kultur

Søndag eftermiddag fandt årets sidste udgave af Brecklings Bogcafé sted i Sønderborghus, hvor godt 160 gæster lyttede til værten Allan Breckling, forfatterne Louise Nielsen og Karen Inge Nilen samt filmproducer Kasper Gravesen, som skal filme Karen Inge Nielsens grænselandskrimier. Først på scenen var Louise Nielsen, som fortalte, at hun gennem længere tid gik med ideerne […]

Læs mere...