KV21 – Debat: SF har fortalt om deres mærkesager på henved 30 valgdebatter

12. november 2021 KV21

Spidskandidat Jørgen Jørgensen, SF, skriver:

Valgkampen lakker mod enden. SF har deltaget i henved 30 valgdebatter når vi nærmer os valgdagen. Jeg håber rigtig mange, helst alle, bruger deres demokratiske ret til at stemme. Gerne på SF. Men ellers bare stemme. Det styrker demokratiet.

Alle partier har lagt deres politiske mærkesager frem, som det de vil arbejde for. En lang liste, men især ældreplejen, folkeskolen og miljøet synes at toppe listen af mærkesager. Der passer som fod i hose til de mærkesager vi har i SF, og som vi vil arbejde for bliver til virkelighed.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ældreplejen er trængt i disse år. Det skal der gøres noget ved. Vi hører stadig om minuttyranni og et stress ramt plejepersonale. Der skal tilføres området flere penge. Men vi skal også se på plejepersonalets løn og arbejdsvilkår. Og så vil SF gerne afprøve ideen om at lave faste selvstyrende teams, hvor for eksempel 10-12 SOSUer får tildelt et afgrænset geografisk område og ansvaret til at yde værdig pleje til de borgere har behov.

Minimumsnormeringer i daginstitutionerne med uddannet personale er vigtigt for SF.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men vi vil også sætte folkeskolen fri. Så lærere, pædagoger, elever, ledere og forældre lokalt kan skabe den skoledag, der er bedst for børnene. Folkeskolen skal også give plads til de børn, der har svært ved at sidde stille, eller som ikke er bogligt stærke.

SF vil have klassestørrelser på højst 24 elever, og skoledagen skal være kortere. SF vil bruge ressourcerne klogere ved at fokusere på det, der giver kvalitet – en kortere skoledag med færre børn i klasserne og med ressourcer til det, vi ved virker, for eksempel flere timer med to uddannede voksne.

Artiklen fortsætter under annoncen

SF har i rigtig mange år kæmpet en ensom kamp for et bedre og renere miljø. Nu er det endelig kommet på de fleste partier dagsorden. Men stadig er nogle partier mere fodslæbende end andre.

Der er piskende nødvendigt at sikrer en grøn omstilling til et mere bæredygtigt samfund. Det drejer sig om at skifte kul og olie ud med den rene el, produceret på sol og vind. Det drejer sig om at sikre er renere miljø, så vi ikke slå fisken i havet ihjel. Spildevandet skal renses. Giften skal væk, så vi til stadighed har rent drikkevand uden klor. Det drejer sig on urørt skov og mere vild natur, så vi sikre biodiversiteten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Redaktionen anbefaler:

Bliv opdateret på de aktuelle valgtemaer og emner, når en række af de opstillingsberettigede partier og lister til Kommunalvalget mødes i SønderborgNYT TVs valgdebatter ’Mød Partierne’ som du finder her på SønderborgNYT TV.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
5. december 2021 Sønderborg, Frivillige

Damefrokostens flytning til Skansen falder ikke i god jord hos alle

5. december 2021 Sønderborg

Bandet Top Seven og en længere række mennesker har skrevet kommentarer på SønderborgNYTs Facebookside, hvor de fortæller, at de slet ikke kan forestille sig Damefrokosten, når den flyttes til Skansen. “Hvor er det ærgerligt, at de vil lave noget om som har været en succes i så mange år. Men der bliver ingen damefrokost – […]

Læs mere...