KV21 – Debat: Socialdemokraterne har forvredet fortællingen om Jobcenter

10. november 2021 KV21

Byrådskandidat Kristian Bonefeld, Venstre, skriver: 

Fra Socialdemokratiets side fremføres jævnligt resultater fra arbejdsmarkedet i Sønderborg. Resultater som, ifølge Socialdemokratiet, er et direkte resultat af et stærkt arbejdende Arbejdsmarkedsudvalg. Så sent som på mandagens vælgermøde på Forsamlingsgaarden Sundeved, fastslog borgmesteren endnu gang det gode arbejde og de – i socialdemokratisk optik – gode resultater.

Nedenstående er tal for offentligt forsørgede fra jobindsats.dk. Her er sammenlignet januar 2014, hvor socialdemokraterne satte sig for bordenden, med januar 2021. Tallene udtrykker summen af alle de af kommunerne finansierede forsørgelsesgrupper  – dagpenge, kontanthjælp, sygedagpenge med videre. Endelig er tallene er sammenholdt med den tilsvarende udvikling i vores nabokommune, Aabenraa.

Artiklen fortsætter under annoncen

Pr. januar 2021 var der i Sønderborg Kommune alt 10.116 personer på hel eller delvis offentlig forsørgelse. Det svarer til 30,2 pct. af arbejdsstyrken. Set i forhold til 2014 er det en stigning på 6,4 pct. I Aabenraa har man i samme periode opnået et fald på 2,1 pct.

Kigger vi på de unge under 30 år, har Sønderborg i perioden haft en stigning på 3,2 pct. I Aabenraa har de opnået et fald på 4,8 pct.

I øvrigt er det værd at bemærke, at af de sønderjyske kommuner, har Sønderborg siden 2014 haft den klart største stigning i udgiften til Jobcenter – kilde: Statistikbanken.dk – tal for kommunernes regnskaber.

Artiklen fortsætter under annoncen

Socialdemokraterne taler her i valgkampen – helt i deres systembevarende ånd – meget om at ‘fortsætte’ og ‘bevare’. For alle andre bør det derimod stå lysende klart, at den nuværende linje lagt fra Arbejdsmarkedsudvalget, ikke kan fortsætte.

Fortællingen om arbejdsmarkedet i Sønderborg, er de senere år blevet forvredet af socialdemokraterne på en måde, så historien ikke lader sig genfinde de faktiske tal. Arbejdsmarkedsområdet er imidlertid alt for vigtigt til misvisende propaganda. Både fordi det handler om mennesker, der parkeres på sidelinjen, men også fordi udgifterne til forsørgelse fylder så meget i kommunens budget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Måtte jeg få plads i Byrådet, vil jeg arbejde for en uvildig gennemgang af beskæftigelsesområdet. Vi har brug for et utilsløret billede af, hvor Sønderborg står, hvorfor vi står der og – ikke mindst – hvad der kan gøres for at vende udviklingen.

At ‘fortsætte’ og ‘bevare’ er ganske enkelt ikke en mulighed.

Redaktionen anbefaler:

Bliv opdateret på de aktuelle valgtemaer og emner, når en række af de opstillingsberettigede partier og lister til Kommunalvalget mødes i SønderborgNYT TVs valgdebatter ’Mød Partierne’ som du finder her på SønderborgNYT TV.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. december 2021 Sønderborg, Frivillige

Damefrokostens flytning til Skansen falder ikke i god jord hos alle

5. december 2021 Sønderborg

Bandet Top Seven og en længere række mennesker har skrevet kommentarer på SønderborgNYTs Facebookside, hvor de fortæller, at de slet ikke kan forestille sig Damefrokosten, når den flyttes til Skansen. “Hvor er det ærgerligt, at de vil lave noget om som har været en succes i så mange år. Men der bliver ingen damefrokost – […]

Læs mere...