KV21 – Debat: Ved at fokusere på de unges interessser vil vi få flere i arbejde eller uddannelse

17. oktober 2021 KV21

Byrådskandidat Jan Prokopek Jensen, Socialdemokratiet, skriver:

Alle unge mellem 18 og 29 år i job eller uddannelse. Det er vores socialdemokratiske ambition i Sønderborg Kommune.

Vi er på vej, i løbet af det seneste halve år er yderligere 200 kommet i arbejde eller uddannelse; men der er stadig for mange, der mangler et job eller mangler at komme i uddannelse. Det vil vi gøre endnu bedre.

Derfor vil vi gå nye veje i den arbejdsmarkeds-politiske indsats.

Hvis den unge i 9-10 år i skolen ikke har vist evner i dansk eller matematik, har de pågældende gode evner indenfor noget andet. Han eller hun har måske gode evner indenfor andre intelligenser, social-, musisk-, rumlig-, praktisk- eller personlige intelligens.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi vil fokusere på det, den unge har interesse for, og er god til, for derefter gå i den retning i forhold til et kommende arbejde eller uddannelse.

Vi tror på den unge og vi tror på at den unge kan noget. Vi skal finde ud af, hvad der interesserer den enkelte. Det der interesserer dem, er – eller bliver – de typisk gode til. Og fokuserer vi i den retning, vil det dels motivere de unge og dels give dem endnu bedre chancer for at komme i uddannelse og eller arbejde.

I håbet om, at endnu flere virksomheder også tilbyder lære- og praktikpladser, tror jeg, vi vil lykkes med at få flere ud på arbejdsmarkedet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Redaktionen anbefaler:

Bliv opdateret på de aktuelle valgtemaer og emner, når en række af de opstillingsberettigede partier og lister til Kommunalvalget mødes i SønderborgNYT TVs valgdebatter ’Mød Partierne’ som du finder på SønderborgNYT TV her.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
28. november 2021 Kultur, Sønderborg

En aften fyldt med Harry Potter-filmenes magiske og vidunderlige musik

28. november 2021 Kultur

Musikken og skuespiller Chris Rankin, der havde rollen som Percy Weasley i Harry Potterfilmene, gjorde lørdagens koncert i Alsion uforglemmelig for alle de mennesker, som havde købt en billet, så de kunne nyde filmens vidunderlige musik og mindes. En fyldt koncertsal kom med på en musikalsk rejse ind i en magisk verden med venskab, eventyr, […]

Læs mere...