KV21 – Debat: Vi skal have en ’10. klasse erhverv’

8. oktober 2021 KV21

Byrådskandidat Mads Hagen, Venstre, skriver: 

Som i resten af landet, kommer vi til at mangle unge der vælger en erhvervsuddannelse. Man skønner, at vi i 2030 kommer til at mangle 99000 faglærte i Danmark.

Diskussioner om ældrepleje og cykelstier kan vi godt glemme, hvis dette ikke løses. Det er rygraden i Danmark og det er derfor vigtig at vi løser og tænker nyt.

Kan vi løse dette i vores landsdel, vil vi stå stærkt og forsat være med til at skabe udvikling.  Jeg tror at vi skal være endnu skarpere på, at de unge kommer til at tænke innovativt, grønt og klimavenligt. Det vil have stor betydning for at skabe fremtidens iværksættere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor ser jeg gerne at vi hurtigst muligt skaber en 10. klasse erhverv.

Mit forslag er at 10. klasses erhverv skal ligge på EUC syd. En målrettet 10. klasse, hvor man dels bliver klar over hvilken erhvervsretning man vil. Hvor man, når skoleåret er slut, er klar til at starte sin uddannelse.

En 10. klasse hvor man også afslutter dansk, matematik og engelsk.

En 10. klasse hvor man rejser ud i verden og oplever ens retning på tætteste hold. Det kunne være for mekanikerne en tur til Tyskland og se en bilfabrik. For skrædderne en tur til Milano eller Paris eller se produktion i Kina. For it en tur til Californien og opleve Silicone Valley.

Artiklen fortsætter under annoncen

De unge skal vide, at de er guld værd for vores område og det er dem der i bund og grund kommer til at sikre en lokal udvikling. Vi har ikke råd til at mangle unge, der vælger en erhvervsuddannelse og vi skal alle investere for at sikre denne udvikling.

Det handler også om, at vi som forældre bliver bedre til at guide vores børn mod en erhvervsuddannelse.

Dette valg skal opfattes som at være lige med andre uddannelser.

Dette valg er ikke mindre værd.

Når man står med den færdige uddannelse, vil job og karrieremuligheder være langt større.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
26. oktober 2021 KV21, Sønderborg

KV21: Mød kandidaterne Stephan Kleinschmidt og Jesper Esbensen på SønderborgNYT TV

26. oktober 2021 KV21

Tirsdag eftermiddag klokken 17 kan du se og høre den konservative spidskandidat, Jesper Esbensen, og Slesvigsk Partis borgmesterkandidat, Stephan Kleinschmidt, i en valgdebat på Sønderborg TV. I udsendelsen kan du høre Jesper Esbensen fortælle, at han synes, at de penge, som Sønderborg Kommune betaler for at få Tour de France til byen, kunne bruges meget […]

Læs mere...