KV21 – Debatindlæg: Sønderborg Kommune ignorerer lystfisker-turismen

30. september 2021 KV21

Byrådskandidat Jens Liebe-Lindgreen, Konservative, skriver:

Det lader til at Sønderborg Kommune fuldstændig overser de indtægtsmuligheder, der er fra turister, som kommer til vores dejlige kommune for at fiske og det skal der gøres noget ved.

Hvis vi kigger til Fyn, så har kommunerne et samarbejde der hedder ‘Havørred Fyn’ og via det samarbejde gøres der meget for at forbedre vandløbene og fjerne spærringer og samtidig udsættes der årligt omkring en halv million stykker yngel, som gør, at der er en stor bestand af havørreder i det kystnære hav omkring Fyn.

Artiklen fortsætter under annoncen

En undersøgelse fra 2013 viser, at erhvervslivet på Fyn har knap 40 årsværk baseret på en årlig omsætning på knap 60 millioner kroner. Det tal indeholder godt 55.000 overnatninger fra de havørredfiskende turister – som tilbringer nætterne på hoteller, vandrehjem og campingpladser. Det oplyser Dansk Videncenter for lystfiskeri.

Hvis vi nedskalerer det til en størrelse, der passer til Sønderborg Kommune med 250 kilometer kystlinje mod Fyns cirka 1.150 kilometer, så vil det betyde en omsætning på omkring 13 millioner kroner og cirka 12.000 overnatninger, som Sønderborg Kommune går glip af.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis vores kommune virkelig mener det seriøst, at turisme skal være en af de primære indtægtskilder i yderområderne i vores kommune, bør de komme på banen nu og investere de penge, det vil koste årligt at udsætte yngel og pleje vores vandløb, så vi kan få lystfiskerturismen op og køre på fuld skrue.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
27. november 2021 Erhverv, Sønderborg

Sønderborg Vinen 2022 er med Tour de France-inspireret etiket

27. november 2021 Erhverv

Lørdag formiddag blev Sønderborg Vinen 2022 afsløret og det foregik helt efter traditionen med musik fra Sønderborg Garden og Ringriderfestens heroldere var også en del af festligheden, som foregik på Rådhuset. “Årets Sønderborgvin er udvalgt blandt 34 vine og det er medlemmer fra Ringriderkomiteen, der sammen med Wohlenberg, har smagt sig frem til den, som […]

Læs mere...