KV21 – Debat: Vi skal hjælpe de unge så de ikke får brug for en psykolog

17. august 2021 KV21

Stephan Kleinschmidt, Slesvigsk Parti, skriver:

Antallet af børn og unge med ondt i livet er eksploderet de seneste år. Derfor har Slesvigsk Parti gennem årene haft fokus på mental sundhed og taget bedre trivsel hos børn og unge med sig til forhandlingsbordet da det gjaldt de kommunale budgetter.

Og det med succes.

Siden 2018 har Sønderborg Kommune tilbudt gratis psykologhjælp til unge i alderen 15-25 år og det er med positive resultater. Nu udvides ordningen til også at omfatte et fagprofessionelt tilbud for børn i alderen 6-16 år, der oplever mental mistrivsel.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er godt og helt i tråd med vores politiske intentioner. For ud over at tilbyde gratis psykologhjælp, skal vi på flere måder hjælpe de unge, så behovet for psykologhjælp ikke opstår.

Vi skal videre ad denne vej og gribe så mange som muligt, før de falder ud over kanten. Her er der fortsat behov for en todelt indsats i og i tilknytning til skolerne: Direkte tilbud til børn og unge og målrettet viden og uddannelse til de professionelle voksne.

Og vi skal fortsætte det gode politiske samarbejde og sammen forebygge, at lettere mentale helbredsproblemer i ungdomslivet udvikler risikoadfærd i form af rygning, alkohol -og stofmisbrug, dårlig søvn og fysisk inaktivitet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2022 Sønderborg, Frivillige

Team Bodenhoff på tur på Als

24. september 2022 Sønderborg

Lørdag havde Team Bodenhoff, som cykler penge ind til Børnecancerfonden, det første stop ved Broager Sparekasse Skansen og derfra gik turen langs havnepromenaden til Hotel Sønderborg Strand, hvor Claus Bodenhoff gav et par af sponsorerne et synligt bevis på, at de hjælper ham. “Team Bodenhoff har ingen penge og dem, som vi samler ind, dem […]

Læs mere...