KV21: Else Christensen-Redzepovic vil sætte alle 17 Verdensmål i spil

15. november 2021 KV21

Som kandidat til byrådsvalget vil Else Christensen-Redzepovic arbejde for, at Sønderborg fortsætter arbejdet frem mod et bæredygtigt samfund for borgerne og for klimaet. Bæredygtighed handler nemlig ikke alene om CO2-reduktion og tekniske løsningsmodeller – det handler om mennesker i samspil med vores fælles planet.

Derfor giver det rigtig god mening at sætte pejlingen ind på FNs 17 bæredygtighedsmål i Sønderborg. De 17 verdensmål er den globale vision, hvor de 17 mål i gensidig afhængighed, får os frem til målsætningen om bæredygtighed for borgere og klimaet.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi skal ha’ en kommune, hvor ingen efterlades på perronen – uanset social, religiøs, national eller etnisk tilhørsforhold”, siger Else Christensen Redzepovic, som stiller op for Socialdemokratiet.

“Bæredygtighed for vores kommune betyder derfor også social lighed for alle. Gode forhold for børn, unge og ældre og adgang overalt for folk med fysiske som mentale handicap. Det betyder nytænkning i undervisning med for eksempel indsigt i mental sundhed, digitalisering, cirkulær økonomi og genbrug, nye måder at bo og leve på. Det betyder også fysisk og mental sundhed, gode jobmuligheder og boligforhold og et inspirerende fritidsliv for alle – også dem der ikke lige passer ind i bestemte kasser og rammer og foreninger”, siger hun videre.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kunst og kultur skal stå i centrum for denne menneskelige og klimamæssige bæredygtige udvikling. Men hvad har kultur med det at gøre tænker nogle vel?

“Jo, det er fordi kunst og kultur ikke kun handler om underholdning og events. Den er vigtig for vores selvforståelse, for nytænkning og innovation, i uddannelse og sundhed, for miljøet og for inklusion samt for øget tolerance og styrkelse af fællesskabet og demokratiet”.

“Det er de krøllede hjerner – kunstnere og kreative mennesker der skal udtænke de nye og innovative måder, vi som mennesker og samfund skal indrette os i en kompleks fremtid. I fremtiden vil virksomheder i endnu højere grad end nu ansætte kreative profiler på lige fod med ingeniører og økonomer mm, når der skal skabes nye og bæredygtige løsninger og indsiger på produkter, produktion, adfærd, marked og kommunikation”, siger Else Christensen-Redzepovic.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Kultur har en afgørende iboende værdi ja, men den har samtidig store sociale og store økonomiske fordele. Kultur og kreativsektoren er den stærkest voksende sektor i Europa og indbringer mere på bundlinjen end bil og kemiindustrien og så beskæftiger den otte gange flere folk end telekommunikationsbranchen. Kultursektoren er desuden rigtig god til ansættelse af unge. Ja, og så indbringer en kulturturist 40 procent mere end en ikke kulturturist”.

“En stærk kulturprofil brander en kommune nationalt og internationalt. Den betragtes som innovativ og kreativ med udsyn til verden. Det tiltrækker højt kvalificeret arbejdskraft, familier og virksomheder. Det er helt enkelt en udviklingsmotor. Kulturen skal stå i centrum, så vi har noget at leve for og noget at leve af”, siger den socialdemokratiske kandidat.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. december 2021 Sønderborg, Frivillige

Damefrokostens flytning til Skansen falder ikke i god jord hos alle

5. december 2021 Sønderborg

Bandet Top Seven og en længere række mennesker har skrevet kommentarer på SønderborgNYTs Facebookside, hvor de fortæller, at de slet ikke kan forestille sig Damefrokosten, når den flyttes til Skansen. “Hvor er det ærgerligt, at de vil lave noget om som har været en succes i så mange år. Men der bliver ingen damefrokost – […]

Læs mere...