KV21: Enhedslisten går efter formandsstolen i Teknik- og Miljøudvalget

16. november 2021 KV21

Af kommunikationsrådgiver Trine Lindén

Det er første gang, at spidskandidat for Enhedslisten, Asger Romme Andersen, er opstillet til byrådet. Valgkampen har været en god oplevelse for den nye kandidat, der især har været glad for den måde, der er blevet taget imod nye kandidater på tværs af partiskel.

”Der har været en god stemning og tone hele vejen igennem, og det har været fedt at opleve”, siger Asger Romme Andersen.

Enhedslisten har ikke tidligere været repræsenteret i byrådet, men en omfattende analyse fra Statsskolen spår, at Ø denne gang kan sikre sig et mandat. Kommer Asger Romme Andersen i byrådet, vil han og Enhedslisten pege på Erik Lauritzen som borgmester og håber omvendt på en udvalgsformandspost. Selvom det er socialområdet, der har Asger Romme Andersens store interesse, er det ikke Socialudvalget, han drømmer om at sætte sig i spidsen for.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Der vil være for mange sager, hvor jeg vil være inhabil, fordi jeg er ansat i Psykiatri & Handicap. Så selvom det er et område, jeg virkelig brænder for, tror jeg ikke, det vil være en god idé. Men der er heldigvis flere andre udvalg, hvor vi kan gøre en forskel som f.eks. Børn & Unge eller Arbejdsmarkedsudvalget. Men er der frit valg på alle hylder, sætter vi os rigtig gerne i formandsstolen i Teknik & miljøudvalget med særligt fokus på klima og boligpolitikken”, siger Asger Romme Andersen.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
18. januar 2022 Uddannelse, Sønderborg

Tre kvinder er godt i gang med elektriker-uddannelsen

18. januar 2022 Uddannelse

Mange af de kvinder, som vælger håndværkerfagene, er vant til at være i undertal. Der er nemlig på langt de fleste uddannelser flere mænd i klasselokalerne. Alligevel vælger flere og flere kvinder at søge ind på erhvervsuddannelser – og vi er glade for at se flere kvindelige elever i håndværkerlokalerne hos os, skriver EUC Syd […]

Læs mere...