KV21: Jakob Ellemann-Jensen og Ellen Trane Nørby tager på rundtur i kommunen

12. september 2021 KV21

Mandag har Venstres borgmesterkandidat Ellen Trane Nørby Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen med på besøg rundt i Sønderborg Kommune.

Besøget står i udviklingens og fremtidens tegn, når den grønne omstilling og vækst og arbejdspladser er i fokus på dagens besøg.

Det skriver Venstre i en pressemeddelelse.

Dagen indledes i Sønderborg Lufthavn, hvor direktør for Sønderborg Lufthavn, Christian Berg, og bestyrelsesformand for Alsie Express, Lone Koch, viser rundt i lufthavnen og fortæller om fremtidsplanerne for Sønderborg Lufthavn. Lufthavnen er et vigtigt infrastrukturpunkt for hele Sønderborg og væksten i grænselandet. At være lufthavn og grøn er ikke en modsætning og derfor er det væsentligt, at Sønderborg Lufthavn i de kommende år udvikles til gavn for hele området.

Artiklen fortsætter under annoncen

Turen går derefter videre til LINAK, hvor direktør Bent Jensen viser rundt i produktionen. Byggeriet af den tredje runde produktionshal står snart færdig og væksten er stor, men uden kvalificeret arbejdskraft kan målene ikke nås.

Besøget skal både give Venstres formand et indblik i den moderne industrivirksomhed LINAK der beskæftiger over 1000 mennesker på Als og besøget skal også bidrage til at sætte fokus på, hvorfor tiltrækning af arbejdskraft og bosætning i området er nødvendigt for den fremtidige udvikling.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Hvis vi skal sikre fortsat vækst for vores lokale virksomheder, så er det væsentligt, at vi får genskabt Sønderborg Kommune som en attraktiv tilflytningskommune, hvor der er byggegrunde at købe, gode skoler og muligheder i tusindtal. Vi har desværre en netto fraflytning på knap 1500 borgere de seneste to valgperioder og den udvikling skal ændres”, siger Ellen Trane Nørby.

”Derfor har Venstre både et mål om at sikre flere uddannelsespladser i Sønderborg, så flere unge kan tage en uddannelse og slå rødder i vores område, men også en plan for hvordan danske virksomheder lettere kan ansætte udenlandsk arbejdskraft og hvordan vi kan forbedre rammerne for vores erhvervsvirksomheder, iværksættere og arbejdspladser”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Næste stop på turen er Dyvig Havn, hvor Bent Larsen vil fortælle om den fremtidige udvikling af området. Turismen på Nordals skal styrkes og generelt har Venstre udviklingen af Nordals som en prioritet. Og der trænger til investeringer, men også flere sommerhusområder og færre bureaukratiske barrierer.

Den grønne omstilling og fremtiden er også fokuspunkt for næste stop på turen, hvor landmand Jens Lei vil vise, hvordan teknologi kan understøtte den grønne omstilling af dansk landbrug og fødevareproduktion. Besøget vil også gøre de to Venstre-politikere klogere på anvendelsen af højteknologiske løsninger, herunder droner, i landbruget. Om den grønne omstilling af landbruget understreger Ellen Trane Nørby:

Artiklen fortsætter under annoncen

Den grønne dagsorden er også temaet for dagens besøg på Vesterled Teglværk, inden der rundes af med et åbent fyraftensmøde på Benniksgaard i Rinkenæs.

Teglværkerne er nemlig en del af såvel kultur og historie i Sønderborg Kommune og er også i dag vigtige arbejdspladser for kommunen.

På teglværket inviterer administrerende direktør Andreas Christensen på en rundvisning i produktionen og fortæller, hvordan afgifter kan kvæle de danske teglværker, mens den rette politik vil kunne sikre, at vækst og grøn omstilling kan gå hånd i hånd. Virksomheden er en pioner indenfor bæredygtighed blandt teglværker og har blandt andet udviklet en ny mursten med tre huller, som skærer en femtedel af CO2-udslippet i forhold til produktionen af en konventionel mursten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ellen Trane Nørby, Jakob Ellemann-Jensen og en række af Venstres øvrige kommunalvalgskandidater er derefter til at træffe til et fyraftensmøde på Benniksgaard mellem 17 og 18:

”På fyraftensmødet er alle velkomne, og der vil være mulighed for en god dialog og selvfølgelig også mulighed for at stille spørgsmål til Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen. Og så vil man kunne møde en række af vores stærke kandidater til kommunalvalget. Valget bliver forhåbentlig starten på en ny æra i Sønderborg Kommune med en ny borgmester, reelt bredt politisk samarbejde og en politisk dagsorden, der igen vil gøre Sønderborg til en attraktiv kommune at flytte til og bo i”, siger Ellen Trane Nørby.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
24. september 2021 Nordborg, Frivillige

Nu er Frivilligfesten begyndt

24. september 2021 Nordborg

Fredag middag kunne borgmester Erik Lauritzen byde velkommen til omkring 900 frivillige, som var kommet til Frivilligfest i Nordals Idrætscenter, hvor byrådsmedlemmer, kommunalt ansatte og Ellen Trane Nørby fra Folketinget har rollen som tjenere. “Det er dejligt, at vi kan være sammen igen og dejligt at vi nu får gang i mange af vores traditioner”, […]

Læs mere...