KV21: Nye Borgerlige vil genindføre politisk ansvarlighed i kommunen

25. september 2021 KV21

Nye Borgerlige Sønderborg stiller op til kommunalvalget med ønsket om at genindføre politisk ansvarlighed i alle aspekter af kommunen, hvor respekten for borgerne og folkestyret er i centrum. Staten, regionerne og kommunerne er til for borgerne – ikke omvendt!

Bo Kleis Christensen er Nye Borgerliges stærke lokale spidskandidat. Han var tillige på valg i 2017, ligesom han stillede op til folketingsvalget i 2019.

I år bliver han flankeret af følgende stærke kandidater:  Svenja Karstensen, Villy Beblein, Tom Sivertsen, Susanne Thomsen og Steffen Pedersen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bo Kleis Christensen og Villy Beblein er tillige kandidater til regionsrådsvalget, der finder sted samme dag som kommunalvalget.

Den store tilgang af nye medlemmer i Nye Borgerlige er et godt billede på den fremgang, som vi oplever på  tværs af alle kommunegrænser i Danmark.

Det skriver Nye Borgerlige i en pressemeddelelse.

Kandidaterne her i kommunen er spredt over det meste af lokalområdet og der er tale om et hold, der virkelig brænder for vores egn og den skal vi naturligvis værne om.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi kan, i Nye Borgerlige, mærke, at mange borgere, ligesom os, ønsker at prioritere det lokale. Det er vigtigt at borgerne føler sig inddraget i de kommunale processer, frem for at få alting dikteret. Vi ønsker nemlig mere demokrati, og mere medbestemmelse over egen hverdag, og mindre magt til politikerne og embedsværket.

Vi mærker også, at borgerne ønsker, at flere af deres egne penge, bliver i deres egne lommer – frem for at se dem blive frådset væk i kommunen. Det agter vi at arbejde ihærdigt på at få til at ske i de kommende fire år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi agter at kigge kommuneskatten og grundskylden efter i sømmene, ligesom vi agter at arbejde på at få sund fornuft tilbage på dagsordenen i hele det kommunale system. Alt for meget bureaukrati, alt for mange  ledelseslag og administrationsomkostninger som eksploderer, mens stort set alle andre partier påstår, at der ikke kan spares i kommunen.

Der kan sagtens spares i kommunen. Kommunen mangler ikke penge – men skal forvalte borgernes penge langt bedre, mere forsvarligt og ansvarligt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi mener, der kan spares mange millioner kroner i Sønderborg Kommune, og samtidigt styrke alle de serviceområder, som har brug for det. Dem, som tager sig af borgernær service, som hjemmepleje, SOSUer, pædagoger, skolelærere, Vej & Park, dagplejere mv. Kort sagt, alle de som giver netop kernevelfærden tilbage til borgerne for deres skattekroner. Flere varme hænder – færre administrative ansatte.

Vi beder enhver vælger i kommunen om at huske på, at stemmer du, som du plejer – så får du også bare mere af det samme.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi håber på at se mange interesserede borgere til vælgermøderne og ser frem til en spændende valgkamp frem mod kommunalvalget den 16. november.

Bestyrelsen i Nye Borgerlige Sønderborg består af følgende medlemmer: Villy Beblein, Bo Kleis Christensen, Steffen Petersen, Jeppe Juhl, Susanne Thomsen, Stefan K. Søndergård, Lars Falk og Svenja Karstensen.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
21. marts 2023 112, Gråsten

Politiet efterforsker mulig voldtægt i Gråsten

21. marts 2023 112

Politiet modtog lørdag aften en anmeldelse om en mulig voldtægt begået i Gråsten og de har i den forbindelse været på stedet og iværksat en efterforskning for at undersøge, om der er foregået et strafbart forhold. Det skriver politiet i en mail til SønderborgNYT. Politiet har endnu ikke afsluttet efterforskningen og har derfor på nuværende […]

Læs mere...